Politerno > Україна і світ > ТСК не враховує або фальсифікує мої свідчення щодо спецоперації по “вагнерівцях”, – Бурба. ВIДЕО

ТСК не враховує або фальсифікує мої свідчення щодо спецоперації по “вагнерівцях”, – Бурба. ВIДЕО

  • 14 Грудня, 2021
  • 771 Переглядів
  • 0

Ексначальник ГУР МО Василь Бурба не отримав можливості через більш ніж два з половиною місяці підписати текст своєї доповіді перед ТСК Верховної Ради з розслідування справи “вагнерівців”

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це Бурба сказав у коментарі програмі “Утро” на телеканалі “Настоящее время”.

“ТСК мене послухала, я все розповів, як було, виклав свою позицію, все, що я знав, і те, що я аналізував після провалу. Вийшло так, що два з половиною місяці минуло, але протокол я не можу підписати…Коли я виступав, були люди які записували мої пояснення, і я мав цей протокол підписати…Я особисто звертався до голови ТСК, але мені не дають можливість підписати протокол. Які причини – мені невідомо… Якщо я не підписав, значить, моїх свідчень немає. Або ж вони є, але мені не дають їх підписати, бо вони там займаються службовою фільсифікацією – як варіант”, – сказав Бурба.

Крім того, Бурба ще раз наголосив, що саме перенесення операції стало причиною її провалу.

“Однозначно –  перенесення операції стало причиною її провалу. Найголовніше питання – причини перенесення. Один з варіантів над яким варто думати і розслідувати – деякі радники, помічники в ОП дуже бояться посваритися з росіянами. За словами деяких людей, якби операція була доведена до логічного кінця, то росіяни могли б образитися і, навіть, розпочати повномасштабний наступ”, – зазначив Бурба.

Нагадаємо, ексначальник ГУ розвідки Міноборони Василь Бурба в режимному приміщенні дав свідчення у справі найманців ПВК “Вагнера” ​​ТСК Верховної Ради. Нардеп Роман Костенко повідомляє, що зустріч була в будівлі ГУ розвідки.

Як заявив головний розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, запроваджені Єврооюзом санкції проти бойовиків ПВК “Вагнер” мають в основі інформацію, що була одержана українськими розвідниками під час зірваної спецоперації.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба людина попереднього глави держави Петра Порошенка, “авантюрист і аферист”, котрий хотів його дискредитувати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE