Politerno > Україна і світ > Василь Шкляр: “Донбас не вартий життів найкращих українців” (Відео)

Василь Шкляр: “Донбас не вартий життів найкращих українців” (Відео)

  • 30 Квітня, 2017
  • 1589 Переглядів
  • 0

Український письменник Василь Шкляр заявив, що Україна ніколи не поверне свої кордони 2014 року. Більше того, він наголосив, що державі не варто намагатися повернути окуповані Крим та Донбас.

Своє бачення проблеми письменник виклав в інтерв’ю виданню “Волинські новини“.

Автор зазначив, що Україні не варто вживати термін “тимчасово окупований” щодо Криму.

Багато наших політиків із телячим ентузіазмом на кожному кроці викрикують, що Крим – наш, що ми його повернемо. Та він ніколи нашим не був і не буде, – вважає Шкляр.

Він додав, що у 1954 році тодішній глава СРСР Микита Хрущов просто віддав Крим Україні. Письменник нагадав, що тоді ж Хрушов хотів подарувати литовцям Калінінградську область, проте Литва не захотіла цього.

“Вони кістьми лягли, щоб не взяти ту землю, яка стала б фактором русифікації, фактором чужого впливу. Вони залишилися на маленькій території, але самі там господарювали. А нам, українцям, треба все: від Сяну до Дону і до Північного полюса”, – вважає письменник.

Він наголосив, що єдиними, хто має моральне право сказати, що не віддасть жодного клаптика української землі, – це українські військові, “бо вони готові за це віддати життя”.

“Політики взагалі не мають права дискутувати на тему територіальної цілісності. Для них ця тема – табу, а я можу говорити, що схочу, бо в мене посада вища, ніж у президента”, – переконаний Шкляр.

Письменник також висловив переконання, що Україна ніколи не поверне кордони 2014 року.

Ті люди щасливі, що живуть у Росії. Не треба забирати в людей щастя. Донбас для нас – чужа чужина. На тему українсько-російської війни я висловлюю дуже непопулярні речі. Переконаний, що та територія не варта життів найкращих українців,
– заявив Шкляр.

Він зізнався, що нерідко чує на свою адресу звинувачення ледь не у сепаратизмі, бо письменник готовий “віддати ці землі”.

“Але у мене є кращий план повернення: відрізати усю ту територію, ту нечисть від нас, збудувати свою сильну державу, а тоді вже приєднувати кого завгодно, але на своїх умовах. Бо виходить так, що хочемо не Донбас приєднати до України, а навпаки”, – розповів письменник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE