Politerno > Україна і світ > На наступні вибори “СН” візьме половину депутатів фракції, за повернення мажоритарки понад 300 нардепів – Арахамія

На наступні вибори “СН” візьме половину депутатів фракції, за повернення мажоритарки понад 300 нардепів – Арахамія

  • 20 Грудня, 2021
  • 667 Переглядів
  • 0

Мінімум половина нардепів “Слуги народу” потраплять до команди на наступних парламентських виборах, а повернення до мажоритарно-пропорційної системи виборів підтримає понад 300 нардепів.

Про це глава “Слуги народу” у Раді Давид Арахамія заявив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

 

“Половину точно (візьмемо)”, – сказав нардеп.

Арахамія зазначив, що “Слугу народу” багато критикували, але з огляду на обмежений час на відбір кандидатів перед минулими виборами, то у фракції “не все так погано”. Він також повідомив, що багато депутатів фракції вчаться.

“Звичайно, є люди, які потрапляли у медійні прецеденти. Але є й хлопці, у яких сформувалося державне мислення, які за два з половиною роки помітно виросли. Це видно під час дискусій на засіданнях фракції. І мені це подобається.

Ми маємо і велику освітню програму, ми працюємо з Київським національним університетом ім. Шевченка… І я теж, до речі, навчаюсь в академії держуправління при президенті, яка належить до КНУ ім. Шевченка”. – додав він.

Також Арахамія вважає, що повернення до мажоритарно-пропорційної системи виборів до Верховної Ради підтримає понад 300 нардепів.

“Весь парламент підтримає. Думаю, буде голосів 300 із плюсом…

Народні депутати вважають, що на величезних виборчих округах, які існують нині, неможливо досягти впізнаваності. Сьогодні у мажоритарника, який на одному окрузі обирався 10 років, округ збільшився втричі – ні він не знає людей, ні вони його. Часу, щоб познайомитись, немає.

Виходить, створено якісь псевдоокруги, які не працюють, і існує можливість обрати до законодавчого органу випадкових людей”, – заявив Арахамія.

За словами Арахамії, поки що це розмови “на кухні чи в їдальні парламенту”, а не законодавча ініціатива.

Водночас, за його словами, мажоритарники від “Слуги народу” та багато інших цього хочуть.

Арахамія додав, що у парламенті з кожним днем ​​активізується ініціатива повернення до змішаної виборчої системи (за партійними списками та мажоритаркою – голосування за кандидата).

“З новою системою проекспериментували на місцевих виборах – побачили дуже багато негативу. Основний мінус – кандидати, які потрапляють до списків партій, один одного “знищують”. Умовно кажучи, третій номер починає “сипати” компромат на п’ятий номер, той – у відповідь. У результаті йде боротьба всередині списку, а не із зовнішніми опонентами…

А тепер уявіть партійний відкритий список, який включає багато претендентів. Це виглядає погано, і зрештою дискредитує і “валить” всю політсилу”, – підкресли політик.

Нагадаємо, якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то у другому турі виборів Володимир Зеленський має перевагу над опонентами, проте різниця між кандидатами від 3-11% до 20%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE