Politerno > Україна і світ > Верховний Суд викликав Зеленського у справі щодо “плівок Бігуса”

Верховний Суд викликав Зеленського у справі щодо “плівок Бігуса”

  • 23 Грудня, 2021
  • 907 Переглядів
  • 0

Верховний Суд викликає президента Володимира Зеленського через його слова про співпрацю колишнього президента та народного депутата Петра Порошенка з кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Про це повідомляється на facebook-сторінці адвоката Порошенка Ігоря Голованя.

“Верховний Суд викликає Вас для участі в судовому засіданні з розгляду адміністративної справи Порошенка Петра Олексійовича до президента України Зеленського Володимира Олександровича про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язанням вчинити певні дії”, – зазначив юрист.

Судове засідання призначили на 28 лютого 2022 року о 15 годині в приміщенні суду за адресою вулиця Московська, 8, корп. 5, Київ.

Порошенко спрямував позов до суду 20 серпня, в якому просить суд визнати протиправною діяльність Зеленського через його коментування так званих “плівок Медведчука” та визнати протиправним приховування від суспільства “прослушок” і зобов’язати оприлюднити всі так звані “записи Бігуса” у первісному вигляді. У Порошенка вважають, що оригінали цих записів становлять суспільний інтерес.

27 жовтня Велика Палата Верховного Суду зобов’язала розглянути позовну заяву п‘ятого президента, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка до Володимира Зеленського щодо “плівок Бігуса”.

Бездіяльність полягала, на думку позивача, в тому, що Зеленський не оприлюднив наявну в нього інформацію про Порошенка, яка становить суспільний інтерес. Порошенко вимагає від Володимира Зеленського та Дениса Бігуса опублікувати записи у первісному вигляді.

Зокрема, в позові Порошенко зазначає, що Зеленський в інтерв’ю 24 червня заявив про причетність Порошенка до торгівлі вугіллям з російськими бойовиками на Донбасі, засновуючи свої висновки на даних Служби безпеки та розвідувальних органів. 

Експрезидент просить суд зобов’язати Зеленського оприлюднити наявну в нього інформацію, зокрема СБУ та розвідки, про причетність п’ятого президента до торгівлі вугіллям з російськими бойовиками.

Порошенко подав позов через репліки Зеленського “з терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п’ятим президентом” і “ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли”.

“Поки Денис Бігус розмірковує, чи подавати йому до адміністративного суду відзив на наш позов про опублікування у первісному вигляді так званих “плівок Медведчука”, ми потихеньку просуваємося з аналогічним позовом до бенефіціара бігусівських “відосиків” – президента України Зеленського”, – зазначив адвокат Порошенка .

“Позовну заяву до президента України Зеленського Суддя Верховного Суду І.А.Гончарова спочатку залишила без руху, а потім і повернула. Бо ми, на думку судді, не конкретизували, які саме права та охоронювані законом інтереси Петра Порошенка порушуються бездіяльністю Зеленського. Ухвалу про повернення позовної заяви довелося оскаржувати”, – нагадав Головань.

“Так що доведеться президенту Зеленському і його спільнику Бігусу відповідати по суті. Хоч і в різних, на жаль, але все ж адміністративних процесах”, – наголосив Ігор Головань.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE