Politerno > Україна і світ > У партійців “Євросолідарності” провели обшуки у “вугільній” справі Порошенка

У партійців “Євросолідарності” провели обшуки у “вугільній” справі Порошенка

  • 29 Грудня, 2021
  • 840 Переглядів
  • 0

У середу вранці правоохоронці провели низку обшуків у кількох членів партії “Європейська солідарність” в межах справи про закупівлю вугілля в ОРДЛО.

Про це заявив керівник центрального штабу “Європейської солідарності” Олександр Турчинов на брифінгу, відео якого він опублікував у Facebook.

“Сьогодні о сьомій годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю помічника президента (п’ятого президента Петра Порошенка – ред.), надзвичайного і повноважного посла Юрія Онищенка, який, до речі, 25 років має дипломатичного стажу, який віддано працював на свою країну. Також ексдепутата Сергія Березенка обшукували сьогодні і інших наших колег”, – зазначив Турчинов.

За його словами, слідчі дії проводилися у справі про закупівлю вугілля на окупованому Донбасі. Турчинов уточнив, що правоохоронці шукали документи щодо поставок вугілля в 2014 році. Він зазначив, що під час обшуків нічого не знайшли.

У ДБР “Українській правді” повідомили, що обшуки проводили його слідчі у справі щодо злочинної схеми постачання вугілля з ОРДЛО.

“З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що 29 грудня 2021 слідчими ДБР,  на підставі відповідних ухвал слідчого судді, проведено ряд обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження.

Вкотре наголошуємо, що ДБР діє виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством, і проведення обшуків здійснюється виключно з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та відшукання знарядь вчинення кримінальних правопорушень”, – заявили у ДБР.

Нагадаємо, в.о. генерального прокурора Олексій Симоненко надіслав спікеру парламенту Руслану Стефанчуку офіційний лист із повідомленням щодо підозри екс-президенту та нардепу Петру Порошенку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE