Politerno > Україна і світ > В ОП не знають, чи була помічниця Зеленського присутня на секретній нараді щодо вагнерівців

В ОП не знають, чи була помічниця Зеленського присутня на секретній нараді щодо вагнерівців

  • 30 Грудня, 2021
  • 868 Переглядів
  • 0

Прессекретар президента Сергій Никифоров прокоментував інформацію про те, що помічниця Зеленського Марія Левченко нібито була присутня на секретних нарадах без допуску до держтаємниці.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на “Суспільне“.

Напередодні нардеп “Європейської Солідарності” Ірина Фріз заявила, що отримала відповідь на свій запит із СБУ, в якому йшлося, що Марія Левченко не має допуску до держтаємниці.

За даними головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова та ексголови ГУР МО Василя Бурби, Левченко 24 липня 2020 року була присутня на нараді в кабінеті президента Зеленського, що стосувалася операції із затримання бойовиків ПВК “Вагнера”.

За словами Фріз, президент не міг не знати про відсутність у своєї помічниці допуску, а тому не мав права залучати її до обговорення питань, що підпадають під обмеження “цілком таємно”.

В коментарі “Суспільному” речник президента Сергій Никифоров заявив, що допис Ірини Фріз базується лише на її припущеннях і на повідомленнях журналіста Юрія Бутусова.

“Тобто вона склала факти, інтерпретувала їх, як захотіла. Ми ж не знаємо, чи вона була присутня чи не була. Це лише припущення Ірини Фріз. Або чи при ній обговорювали операцію “Авеню”, – сказав Никифоров.

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому про присутність Марії Левченко на обговоренні спецоперації, Никифоров сказав: “Справа в тому, що я тоді ще не працював в ОП. Це було рік тому. Навіть більше. Але цей допис пані Ірини Фріз базується на виключно на її власних тлумачення певних фактів і також з посиланням на інформацію так само не офіційну, не підтверджену, журналіста Юрія Бутусова”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE