Politerno > Україна і світ > Стало відомо, хто претендує замінити Кличка в КМДА

Стало відомо, хто претендує замінити Кличка в КМДА

  • 12 Січня, 2022
  • 653 Переглядів
  • 0

У разі прийняття закону про столицю головним претендентом на посаду очільника Київської міської держадміністрації називають першого заступника голови КМДА Олексія Кулебу.

Про це повідомляє співрозмовники Української правди в партії “Слуга народу”.

За їхньою інформацією, Кулеба є компромісною фігурою між Офісом президента і нинішнім головою адміністрації Віталієм Кличком.

Водночас джерела в СН визнають, що прийняти закон у другому читанні буде досить проблематично через брак голосів. Наприклад, група “За майбутнє” поки своїх голосів не дає.

Кулеба є першим заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Як повідомляє “Вечірній Київ”, Кулебі 38 років, у 2005 році він закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю “міжнародна економіка”. Кандидат наук з державного управління.

Працював викладачем у Міжрегіональній академії управління персоналом в Києві, займався підприємницькою діяльністю, був помічником депутата Київської міськради та радником гендиректора столичного КП “Плесо”.

У 2018-2019 роках працював директором киъвського ТОВ “Asper Естейт”, 2019-2020 роки –  директор департаменту міського благоустрою КМДА.

З початку 2021 року обіймає нинішню посаду.

Нагадаємо, наприкінці жовтня влада Києва звернулася до уряду, НАБУ та ДБР через протиправні дії щодо зміни межі столиці та захоплення території Києва Бучанською районною радою.

11 жовтня прокуратура Києва провела обшуки в Департаменті молоді та спорту КМДА із одночасним врученням підозр.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE