Politerno > Україна і світ > Три київських ТРЦ і аеропорт “Жуляни” “замінували”

Три київських ТРЦ і аеропорт “Жуляни” “замінували”

  • 16 Січня, 2022
  • 640 Переглядів
  • 0

Через повідомлення про замінування з ТРЦ Gulliveг, Ocean Plaza, а також з ТЦ “Універмаг “Україна” евакуювали працівників та відвідувачів. “Замінували” й аеропорт “Жуляни”.

Про це повідомила керівник пресслужби ГУ ДСНС у м. Києві Світлана Водолага у коментарі Укрінформу.

“До колцентру СБУ надійшла інформація про замінування ТРЦ Gulliveг, “Україна” та Ocean Plaza, тому проводиться перевірка даних об’єктів на наявність вибухонебезпечних предметів та, звичайно, евакуація”.

На уточнююче запитання про те, чому при евакуації з ТЦ Універмаг “Україна” у гучномовець оголосили, що в будівлі почалася пожежа, вона пояснила: “Якщо вони включили оголошення про евакуацію на випадок пожежі, просто, можливо, у них немає іншого оголошення, щоб евакуювати людей. Пожежі немає”.

За даними джерел УП, “замінували” також аеропорт “Жуляни”.

За словами очевидця, до аеропорту нікого не впускали, із літаків, що приземлялися, – не випускали. Територію перевіряли вибухотехніки. 

Близько 18:00 до аеропорту почали пропускати людей. 

Як відомо, саме до аеропорту “Жуляни” має прибути в понеділок зранку екс-президент Петро Порошенко, якого звинувачують у державній зраді. Ходять чутки, що в цей час аеропорт можуть “замінувати”. 

Сам Порошенко вважає, що літак, яким він прилітає до Києва в понеділок, можуть посадити в аеропорту “Бориспіль” замість “Жулян”, як заплановано.

Нагадаємо, що раніше в «ЄС» неодноразово заявляли, що Порошенко прилетить саме до Києва вранці 17 січня. У суботу, 15 січня, у партії підтвердили, що зустрічатимуть Порошенка у київському аеропорту «Жуляни».

Судове засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід колишньому президенту Петру Порошенку у справі про державну зраду, призначено на 11:00 17 січня.

Порошенко вважає, що чинний президент Володимир Зеленський міг дати вказівку порушити проти нього провадження за держзраду через падіння рейтингу або щоб відволікти увагу від проблем в енергетиці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE