Politerno > Україна і світ > Оприлюднено відео, як працює протитанковий комплекс NLAW, що отримали ЗСУ

Оприлюднено відео, як працює протитанковий комплекс NLAW, що отримали ЗСУ

  • 20 Січня, 2022
  • 1800 Переглядів
  • 0

Велика Британія передала Україні для протистояння російській агресії ручні протитанкові комплекси NLAW.

Відео розміщене в You tube.

“Це унікальна зброя. Власне, це перша зброя, яка дозволяє одному солдату, що опинився на полі бою, ліквідувати важкоброньований танк. Саму важку ціль для піхотинця”, – говорить Андерс Хастер, головний конструктор NLAW.

 У режимі атаки зверху NLAV використовує секретне розрахунково-візуальне наведення для знищення броньованих цілей або цілей що рухаються.

“Розрахунково-візуальне наведення дозволяє стрільцю дуже точно захопити ціль без розрахунку відстані, врахування швидкості вітру тощо. Це технологія  сама все прораховує”, – підкреслює Хастер.

Стрілець прицілюється від 3 до 5 секунд. Вбудований ракетний комп’ютер NLAW розраховує напрямок та швидкість руху цілі. Після пострілу ракетний двигун веде її на перехоплення. При наближенні вона вирівнюється і опиняється беспосередньо над танком. Боєголовка детонує над ним. Пронизує тонку башту танку вогняними струменями, що вибухають.

Нагадаємо, опубліковано супутникі знімки із космосу, які зафіксували російську військову техніку на кількох полігонах поблизу України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE