Politerno > Україна і світ > Кузьміних повернувся до Києва і назвав звинувачення провокацією – обрання запобіжного заходу знову відклали

Кузьміних повернувся до Києва і назвав звинувачення провокацією – обрання запобіжного заходу знову відклали

  • 8 Лютого, 2022
  • 584 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд продовжив обрання запобіжного заходу підозрюваному у корупції нардепу “Слуги народу” Сергію Кузьміних.

Кузьміних повернувся з Житомира та взяв участь у засіданні суду. Головуючий суддя Олег Ткаченко роз’яснив підозрюваному його права. Адвокатка нардепа оголосила відвід секретарю судового засідання, звинувативши в упередженні. 

 

Ткаченко пішов до нарадчої кімнати. Після повернення до зали суду оголосив, що клопотання захисту задоволенню не підлягає. 

На судовому засіданні з’ясувалося, що Кузьміних відмовився отримувати клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Воно було надане йому в суді і з огляду на це Ткаченко оголосив перерву для ознайомлення сторони захисту з документами.

Засідання суду відновиться о 10.00 11 лютого.

Як відомо, Кузьміних не з’явився до ВАКС, який має обрати йому запобіжний захід. Народний депутат поїхав до Житомира, де нібито забув паспорт,  іхотів  підключитися до засідання у форматі відеоконференції з тамтешнього суду.

Вищий актикорупційний суд 7 лютого відклав на наступний день обрання запобіжного заходу викритому на хабарі нардепу від “Слуги народу” Сергію Кузьміних, оскільки “не зміг встановити його особу” через відсутність належних документів.

Антикорупційники просять заарештувати нардепа на 60 діб із альтернативою внесення застави у 49 620 грн (максимум за кваліфікацією статті).

Як повідомляє hromadske Кузьміних стверджує, що не причетний до жодних корупційних процесів у тендерах щодо постачання медичного обладнання в лікарні та вважає публікацію записів нібито своїх розмов “провокацією”

“Одне питання, коли сідають лікарі в консиліумі й питають, яке обладнання краще зробити там, яке в цій лікарні, яке – в тій. У кожній лікарні є генеральний директор, вони хочуть закуповувати обладнання”, – зазначив Кузьміних.

“Вони прислухаються до вашої позиції, що краще оця фірма?”, – запитала журналістка.

“Я не знаю, чесно, чи прислуховувалися вони чи ні. Але це є колегіальне рішення”, – відповів нардеп.

“Але ви радили якусь компанію лікарням?”, – знову питання віж журналістки.

“Ні, ну те, що ви маєте на увазі: я приходжу до лікарні й кажу “Компанія “Пупкін” – купіть там щось”. Такого не буває”, – відповів Кузьміних.

На питання стосовно публікації Національним антикорупційним бюро записів із його розмовами, нардеп відреагував, що “це провокація”. На записах НАБУ голос, схожий на голос Кузьміних, озвучує вимоги “відкатів” у представниці компанії, яка нібито перемогла в тендерах на постачанні обладнання для однієї із житомирських лікарень.

Його адвокатка додала, що вони офіційно не ознайомлювались із змістом записів і будуть подавати запит щодо джерел запису.

Нагадаємо, 7 лютого Національне антикорупційне бюро затримало народного депутата від “Слуги народу” Сергія Кузьміних.

НАБУ оголосило у розшук нардепа від “Слуги народу” Сергія Кузьміних, якого наприкінці січня викрили на отриманні хабаря в півмільйона гривень.

Кузьміних заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його у розшук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE