Politerno > Україна і світ > Рейтинги від КМІСу: “Євросолідарність” збільшила відрив від “Слуги народу” – Зеленський і Порошенко скоротили розрив

Рейтинги від КМІСу: “Євросолідарність” збільшила відрив від “Слуги народу” – Зеленський і Порошенко скоротили розрив

  • 16 Лютого, 2022
  • 779 Переглядів
  • 0

Якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, то найбільшу підтримку отримала б “Європейська солідарність” – 22,9% опитаних. Розрив між “ЄС” і “Слугою народу”, порівняно з груднем минулого року, ще більше зріс.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 5-13 лютого.

Відносно найбільшу підтримку має партія “Європейська солідарність”, яку підтримали б 22,9% серед тих, хто збирається голосувати. На другому місці – “Слуга народу”, за яку проголосували б 16,4% серед тих, хто визначився з вибором.

Соціологи відзначають – якщо в грудні 2021 року різниця між “ЄС” і “Слугою народу” була в межах статистичної похибки, то зараз “ЄС” має “чисте” перше місце, а “Слуга народу” – друге місце.

Загалом до парламенту наразі мають шанси потрапити 7 партій.

За “Батьківщину” готові віддати голоси 11,5%, за “ОПЗЖ” – 10,1%, за партію “Наші” – 6,2%, за “Розумну політику” – 5,8%, за “Силу і честь” – 5,1%.

Інші партії мають нижчу підтримку.

У президентському рейтингу продовжує лідирувати Володимир Зеленський, за останні два місяці його підтримка знизилася незначущо – на 2%, але відрив від Петра Порошенка скоротився на 4,1%.

5-13 лютого 2022 року КМІС провів чергове опитування, в якому дослідив рейтинг декількох імовірних кандидатів на виборах президента у першому турі, і порівняв результати з даними за грудень 2021 року.

Найбільшу підтримку продовжує мати Володимир Зеленський, за якого проголосували б 19,1% серед усіх респондентів і 25,1% серед тих, хто визначився з вибором. 

На другому місці – Петро Порошенко з показниками 16,6% серед усіх респондентів і 21,8% серед тих, хто визначився з вибором. 

Різниця в підтримці кандидатів – понад похибку, тобто Зеленський – на першому місці, Порошенко – на другому місці. 

До трійки лідерів також входить Юлія Тимошенко (відповідно, 8,9% і 11,8%)

Далі йдуть Юрій Бойко (6,3% і 8,3%), Дмитро Разумков (5,5% і 7,2%), Євгеній Мураєв (4,9% і 6,5%), Ігор Смешко (4,6% і 6,1%), Володимир Гройсман (3,6% і 4,8%), Олег Ляшко (3% і 3,9%). Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Рейтинг Зеленського в порівнянні з початком грудня знизився на 2% серед тих виборців, які визначилися з вибором, а в Порошенка – зріс на 2,1%, але ця різниця – в межах соціологічної похибки. Проте розрив між чинним і колишнім президентами скоротився з 7,4% до 3,3%.

Лише у випадку Бойка простежується статистично значуще (понад похибку) зростання рейтингу в порівнянні з груднем 2021 року. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE