Politerno > Україна і світ > Деолігархізація Зеленського мене “відбілила”, – Коломойський

Деолігархізація Зеленського мене “відбілила”, – Коломойський

  • 15 Лютого, 2022
  • 546 Переглядів
  • 0

Закон про деолігархізацію, ініційований президентом Володимиром Зеленським, корисний для олігарха Ігоря Коломойського.

Про це сам олігарх заявив в інтерв’ю “Українська правда“.

Коломойський обговорював закон із юристами й вони “сказали, що це навпаки позитивна для мене історія”.

“Але мені чому добре? Тому що я ж під 20 тисячами фунтів (у грудні 2017 року Високий суд Лондона заарештував всі активи Коломойського).

Немає лиха без добра: доходу жодного немає, нічого не витрачаю, не купую, не продаю. З грудня 2017-го я під freezing order і будь-яку дію треба погоджувати з юристами Приватбанку. Тому не надто мене це напружує”, – сказав він.

За словами олігарха, із законом у нього “взагалі жодних проблем”.

“Плюс у тому – якщо я подаю електронну декларацію, її перевіряє НАЗК. Якщо НАЗК щось знайшло, передає чи в адмінвідповідальність, чи в НАБУ, правильно?

А тепер на Заході, припустимо, коли всі кричали, що олігархи “наволочі, кровопивці, мироїди”, приходиш у західний банк і кажеш: “Рахунок відкрийте”.

Коли ти чесна людина, тебе однаково питають, а “откуда дровишки”? А тепер у мене електронна декларація, ось закон про олігархів, ось я її здав, ось мене поки що не посадили, ось довідка, що жодних кримінальних справ щодо цього закону.

Так, я в реєстрі олігархів. Але держава визнала, що все, що я маю, нажито чесною непосильною працею. Тобто жодних лівих приватизацій, жодних конкурсів незрозумілих, жодних вторинних ринків, третинних”, – сказав Коломойський.

За словами олігарха, йому це вигідно.

“Це хороший закон. Якщо не посадять тут, тоді ти повністю легалізований на Заході. Ідеш на Заході, вони кажуть: “Що в тебе є?”. Ось те й те. Усе, питань немає – рахунок, кредити, все чисто. Вважай, що ти відбілився”, – заявив він.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE