Politerno > Україна і світ > Високий суд Лондона заарештував усі активи Коломойського та Боголюбова

Високий суд Лондона заарештував усі активи Коломойського та Боголюбова

  • 21 Грудня, 2017
  • 1585 Переглядів
  • 0

Високий суд Лондона заарештував всі активи олігарха Ігоря Коломойського за позовом державного “Приватбанку”.

Про це повідомили в прес-службі фінансової установи.

“ПАТ КБ” ПриватБанк “почав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників – Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

19 грудня 2017 Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, і шести компаній, які, імовірно, їм належать або знаходяться під їх контролем”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наказ про арешт активів був виданий на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже два мільярди доларів шляхом проведення ряду незаконних операцій через компанії, які таємно їм належали або перебували під їх контролем.

У “ПриватБанку” відзначили, що планують повернути кошти разом з відсотками на загальну суму понад 2,5 мільярдів доларів.

“ПриватБанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об’єктивно, а також, що він зможе добитися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені”, – відзначають в банку.

Як відомо, у грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк було докапіталізовано на 116,8 млрд гривень.

У рамках націоналізації банку його зобов’язання перед пов’язаними особами підлягали процедурі bail-in та були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Загальна сума проведеного bail-in становила 29,4 млрд гривень.

Як повідомлялось, протягом червня цього Коломойський подав до суду серію позовів, направлених проти Кабміну НБУ та Приватбанку.

У вересні він подав ще два позови на НБУ: про розірвання договору поруки та визнання його недійсним.

Днями генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив інформацію випадкових українських туристів, що зустрічався в Амстердамі з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським.

29 вересня стало відомо, що Печерський райсуд Києва заарештував майно “Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату”, “Нікопольського заводу феросплавів”, “Марганецького гірничо-збагачувального комбінату” та “Дніпроазоту”, які контролюють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

А у жовтні Національний банк заявив, що Приватбанк має виставити на продаж непрофільні для себе активи: гірськолижний курорт “Буковель” (Івано-Франківська область), будівлю телеканалу “1+1” в Києві і літаки авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ).

Читайте також: Коломойський у свідченнях НАБУ назвав Пасенюка, Гонтареву і Рожкову “злочинним угрупованням”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE