Politerno > Україна і світ > З подачі ГПУ суд арештував майно заводів Коломойського і Боголюбова

З подачі ГПУ суд арештував майно заводів Коломойського і Боголюбова

  • 29 Вересня, 2017
  • 1428 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва заарештував майно “Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату”, “Нікопольського заводу феросплавів”, “Марганецького гірничо-збагачувального комбінату” та “Дніпроазоту”, які контролюють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Як передає УП, про це свідчить рішення суду від 14 вересня 2017 року, внесене до Єдиного реєстру судових рішень.

Арешт накладено на прохання Генеральної прокуратури в рамках розслідування розкрадання коштів з “Приватбанку”, який раніше належав Коломойському і Боголюбову.

Зазначається, що службові особи ПАТ КБ “Приватбанк”, шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року вчинили заволодіння чужим майном, а саме державними коштами Національного банку України в сумі понад 19 млрд. гривень, виділеними на рефінансування “Приватбанку”.

Слідство встановило, що службові особи “Приватбанку” протягом тривалого часу під заставу майнових прав на товар в сумах від 18 до 73 млн. доларів США видали кредити підприємствам, що підконтрольні останнім, які в свою чергу уклали сумнівні угоди, здійснивши 100 % передплату, та перерахувавши вказані грошові кошти на рахунки нерезидентів.

Однак поставка товарів не відбулася, грошові кошти до теперішнього часу не повернуті.

Читайте також: Іноземні ЗМІ: Коломойський і Боголюбов отримали громадянство Кіпру за інвестиції в країну

або ЗМІ: Ігор Коломойський подав ще два позови проти НБУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE