Politerno > Україна і світ > Коломойський намагається через суд повернути собі “Приватбанк”, – заступник голови НБУ

Коломойський намагається через суд повернути собі “Приватбанк”, – заступник голови НБУ

  • 22 Червня, 2017
  • 1661 Переглядів
  • 0

Олігарх Ігор Коломойський оскаржує в суді рішення про визнання банку неплатоспроможним та його націоналізацію. Про це заявила заступник глави Національного банку Катерина Рожкова в інтерв’ю Finbalance.

“Позов – про оскарження визнання неплатоспроможним” Приватбанку “і націоналізації. У позовній заяві пан Коломойський писав про рейдерство з боку держави”, – повідомила вона.

“Як можна сподіватися на успіх у реструктуризації (інсайдерських кредитів, – ред.), Якщо екс-власник банку, незважаючи на те, що є листи з його зобов’язаннями, йде в суд, подає позов про визнання протиправним рішення НБУ про визнання” Приватбанку” неплатоспроможним відповідно і рішення про націоналізацію, а також всіх поручительств?”, – заявила Рожкова.

Заступник глави НБУ нагадала, що закон про систему гарантування, де передбачена націоналізація, містить норму про те, що попередній власник акцій банку не має права вимагати від інвестора (тобто держави) відшкодування збитків, понесених в результаті придбання новим інвестором акцій банку.

“Тобто за законом не має права вимагати відшкодування. Інше питання – наші суди. У нас судді дуже люблять одягати на себе мантію судді Конституційного Суду і трактувати закони. Тут питання”, – зазначила Рожкова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE