Politerno > Україна і світ > ВАКС постановив здійснити привід Кузьміних до суду

ВАКС постановив здійснити привід Кузьміних до суду

  • 17 Лютого, 2022
  • 545 Переглядів
  • 0

Вищий актикорупційний суд ухвалив примусово доставити на засідання для обрання запобіжного заходу підозрюваного у зловживанні впливом нардепа від “Слуги народу” Сергія Кузьміних.

Рішення ухвалив суддя Олег Ткаченко.

Правоохоронці мають забезпечити присутність Кузьміних на судовому засіданні, яке призначено на 10.00 24 лютого, якщо той не з’явиться сам.

На засіданні у четвер адвокат Лариса Криворучко повідомила, що її підопічний перебуває на лікуванні і з’явитися у суд не може. 

Прокурор заперечив, що сторона захисту не надала вагомих доказів відсутності Кузьміних, адже за законом особа не можу бути присутньою на засіданні суду, у випадку тяжкої хвороби, перебуванні на лікуванні в медичному закладі у випадку, якщо не може його залишити та, якщо вагітна.

Суд тричі не зміг обрати запобіжний захід Кузьміних: спочатку “не міг встановити” особу затриманого, потім переніс засідання, на яке нардеп не з’явився, надіславши “пояснення”, що не отримав повістку.

Антикорупційники просять арештувати нардепа на 60 діб з альтернативою внесення застави у 49 620 грн (максимум за кваліфікацією статті).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE