Politerno > Україна і світ > РФ планує найбільшу з 1945 року війну в Європі, – Джонсон

РФ планує найбільшу з 1945 року війну в Європі, – Джонсон

  • 20 Лютого, 2022
  • 664 Переглядів
  • 0
Джонсон

За даними прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона, Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC під час свого перебування в Мюнхені, пише “Європейська правда”.

За словами глави уряду Британії, президент США Джо Байден розповів західним лідерам про припущення розвідки, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з боку Білорусі та напрямків навколо Києва.

“Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з погляду масштабу”, – сказав прем’єр-міністр.

За словами Джонсона, є всі ознаки того, що “план у певному сенсі вже розпочався”. На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, Джонсон сказав: “Боюсь, що саме на це вказують докази, їх не прикрасити”.

Він додав, що люди повинні також враховувати потенційну загибель не лише українців, а й молодих росіян.

Джонсон також зазначив, що Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше. За його словами, Британія та США зупинять російські компанії, які “торгують фунтами і доларами” – крок, який, за його словами, “дуже сильно вдарить” по Росії.

Слід відзначити, що під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки Джонсон заявив, що наслідки нового російського вторгнення в Україну будуть відчуватися у всьому світі.

А міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила, що вже наступного тижня в Україні може розгорнутися “найгірший сценарій” російського вторгнення.

Нагадаємо, під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції президент Володимир Зеленський оголосив, що ініціює переговори учасників Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки, а у разі, якщо переговори не відбудуться, Київ поставить під сумнів рішення щодо відмови від ядерної зброї.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що Будапештський меморандум не накладає юридичних зобов’язань на країни-підписанти. Саме за цим меморандумом Україна погодилася відмовитися від своєї ядерної зброї.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE