Politerno > Україна і світ > Окупанти випустили по Харкову 16 ракет зі стратегічного бомбардувальника

Окупанти випустили по Харкову 16 ракет зі стратегічного бомбардувальника

  • 2 Березня, 2022
  • 1053 Переглядів
  • 0
бомбардувальник РФ

У понеділок, 28 лютого, президент “ереф” Володимир Путін спрямував проти мирних жителів Харкова стратегічний бомбардувальник, який випустив по місту 16 ракет. Саме цей літак може нести ядерні ракети.

Про це пише Генштаб ЗСУ у Facebook.

Фашизм та геноцид! Так тепер називають злочинні дії “братнього народу” у Харкові. Удари РСЗВ “Смерч”, бомбардування житлових кварталів, атака балістичними ракетами по центральній площі та адміністрації міста – це лиш те, що потрапило у смартфони очевидців. Насправді військові злочини режиму Путіна у Харкові значно масштабніші.

Учора, 28 лютого, стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, немов на навчаннях, не перетинаючи лінію державного кордону, завдав ударів по мирних житлових кварталах Харкова високоточною зброєю – ракетами класу “повітря-земля”. Бомбардувальник зробив чотири заходи по курсу н.п. Бєсєдино (Курська обл.) – Бєлгород, випустивши по беззахисному місту близько 16 ракет”, – йдеться у повідомленні.

Ту-22М3 – носій ядерної зброї. Призначений для ураження морських та наземних цілей керованими ракетами та авіаційними бомбами. Відноситься до стратегічних сил РФ, які Володимир Путін перевів у бойову готовність.

Внаслідок цього ракетного удару зруйновано багатоповерхівки, школи, дитсадки та інша інфраструктура міста. За попередніми даними, від авіаударів загинули десятки харків’ян, серед них і діти.

У штабі додали, що штурмувати місто окупанти не наважуються, бо гарантовано будуть знищені, тому вдалися до повітряного тероризму, вбиваючи мирних харків’ян.

“Повітряні Сили зафіксували цей злочин проти людяності у проміжку часу з 19:07 по 19:51 28 лютого 2022 року. У свій час матеріали обов’язково передадуть до Гааги.

На жаль, у ситуації, що склалася, Повітряним Силам вкрай складно прикривати небо у цьому регіоні, адже частина системи ППО країни знищена ударами балістичних та крилатих ракет рашистів”, – зазначили у ГШ.

1 березня снаряди вразили інститут танкових військ на Холодній Горі та впали на Павловому Полі.

За словами радника глави МВС Антона Геращенка, у Харкові пізно ввечері 1 березня було завдано ракетного удару по танковому училищу, а ворог мітив по військових складах. Він додав, що озброєння зі складів давно вивезли.

Нагадаємо, голова Сумської ОДА Дмитро Живицький просить допомогти області захиститися від навали російських Іскандерів, Градів, Ураганів, Буків, танків та БТРів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE