Politerno > Україна і світ > Переговори в Анталії: прогресу немає, Лавров каже, що у пологовому будинку були “азовці”

Переговори в Анталії: прогресу немає, Лавров каже, що у пологовому будинку були “азовці”

  • 10 Березня, 2022
  • 2251 Переглядів
  • 0

Після переговорів з міністром закордонних справ РФ Сергєєм Лавровим у Туречині глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що прогресу не досягнуто.

За словами Кулеби, вони не домовилися про жодне припинення вогню і що глава МЗС Росії Сергій Лавров не обіцяв жодних гуманітарних коридорів для евакуації мешканців Маріуполя.

Проте МЗС України готове на нову зустріч у цьому ж форматі.

Кулеба на переговорах закликав до розблокування гуманітарних коридорів для евакуації цивільних людей з Маріуполя та постачання до оточеного міста гуманітарної допомоги.

Він також вимагав встановлення 24-годинного перемир’я для вирішення найбільш критичних гуманітарних проблем.

“Я почув від російської сторони, що вони пов’язують припинення вогню з виконанням вимог Путіна на адресу України. Україна не здалася і не здасться. Ми готові до дипломатичних рішень, але поки їх немає, будемо самовіддано захищати нашу землю від російської агресії”, – зазначив Кулеба.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням армії РФ.

Лавров підкреслив, що вважає цей пологовий будинок військовою  ціллю.

“Кілька днів тому на засіданні Ради безпеки ООН були надані факти російською делегацією про те, що цей пологовий будинок давно захоплений батальоном Азов та іншими радикалами, звідти вигнали всіх породіль, всіх медсестер, і взагалі весь персонал. Це була  база ультрарадикального батальйону Азов”, – заявив він.

Лавров визнав, що бачив репортажі з Маріуполя, яка свідчать про рівно протилежне, адже  камери засвідчили, що породіллі були та отримали поранення, але вважає їх маніпуляцією, бо у повідомленнях ЗМІ “не було уваги до другої сторони”

На обурення світу щодо цинічності бомбардування лікарні в МЗС не планують звертати увагу.

“Не вперше ми бачимо патетичні зойки з приводу так званих звірств, які чинять російські збройні сили”, – заявив Лавров.

Нагадаємо, уряд Британії запровадив нові санкції проти семи російських олігархів та доповнив перелік. Тепер у ньому Роман Абрамовиче, Олег Дерипаска та голова Газпрому Міллєр.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE