Politerno > Україна і світ > Ворог втратив 40% сил: ППО мінусує літаки, а ЛОДА готова гнати ворога до Луганська

Ворог втратив 40% сил: ППО мінусує літаки, а ЛОДА готова гнати ворога до Луганська

  • 16 Березня, 2022
  • 886 Переглядів
  • 0

15 березня ППО знищила три літаки, три БПЛА, один вертоліт і дві ракети окупантів, станом на 15 березня ворог втратив до 40% підрозділів, яких росія залучила для війни проти України. 

“Це два новітніх винищувачі-бомбардувальники Су-34, третій літак вставнолюється. Також знищено один вертоліт окупантів, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети”, – зазначив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Авіація Повітряних сил завдавала ракетно-бомбових ударів і по наземних цілях. Група тактичного призначення у складі бомбардувальників Су-24м, штурмовиків Су-25, вертольотів Мі-24 армійської авіації під прикриттям винищувачів здійснила дев’ять авіанальотів на колони ворожої техніки та скупчення військ російського агресора.

 

Своєю чергою голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив, що найголовнішою потребою області є одна військова бригада.

Одна військова бригада — і ми погонимо ворога до Луганська”, – заявив Гайдай.

За словами Гайдая, уся Україна допомагає Луганській області, щодня надходять вагони конче потрібних речей та продуктів, втім є проблема з доставкою допомоги до громад.

Він зазначив, що російські обстріли не дозволяють оперативно допомагати населеним пунктам.

“Маємо пальне, але через гатіння зброї, не можемо дістатися людей, яким так потрібна допомога. Ворог хоче смертей…Ми не дозволимо! ЗСУ не дозволять! Нам треба трошки більше…і ці кляті виродки відступлять”, – сказав голова ОВА.

За даними пресслужби Генштабу, російські загарбники станом на 15 березня втратили до 40% підрозділів, яких Росія залучила для війни проти України. 

“Загалом, станом на 15 березня 2022 року, ворогом втрачено (знищено повністю, або втрачена боєздатність) до 40 % підрозділів, залучених до т.зв. “операції” на території України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Луганщині ЗСУ знищили п’ять РСЗВ БМ-21 “Град” з боєприпасами до них, три танки Т-72, одну БМП-3 та понад 15 російських військовослужбовців. Дані уточнюються.

Президент США Джо Байден підписав закон про двопартійне фінансування, яким передбачається виділення $13,6 млрд військової та гуманітарної допомоги Україні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE