Politerno > Україна і світ > На Київщині ворог наніс авіаудар, тривають бої у чотирьох громадах, наступ на столицю захлинувся

На Київщині ворог наніс авіаудар, тривають бої у чотирьох громадах, наступ на столицю захлинувся

  • 20 Березня, 2022
  • 1871 Переглядів
  • 0

Окупанти здійснили авіаудар у напрямку села Забуяння Бучанського району, а під час чергової спроби наступу на Київ втратили зведений загін 6-го танкового полку.

Про це повідомила поліція Київщини.

“Цієї доби бойові дії проходили по всій території Бучанської, Макарівської, Ірпінської та Бородянської громад.

Окупанти здійснили авіаудар у напрямку села Забуяння. Інформація щодо потерпілих уточнюється”, – йдеться у повідомленні.

У Вишгородському районі в напрямку села Лютіж тривають бойові дії.

Разом з тим, на Київщині продовжується евакуація населення.

На Бучанщині проходить евакуацію з Бородянки. 19 березня з окупованих Бучі та Ворзеля вивезли понад 300 мирних жителів.

З Чернігівського напрямку поліцейські Вишгорода також супроводили близько 3000 осіб. З віддалених сіл – Катюжанки, Димера та Демидова днями евакуйовано близько 300 осіб.

19 березня успішно завершилась евакуація на Броварщині, де було врятовано понад 2300 осіб з окупованої Богданівки та Заворичів.

На Бориспільщині проводиться евакуація дітей із села Щасливе.

Під час здійснення чергової спроби наступу на Київ російські окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку, повідомили у Генштабі ЗСУ станом на 18 годину.

Повідомляється також, що завдяки активним діям підрозділів Збройних Сил України, на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального та продовольства.

У Генштабі зазначили, що окупаційні війська втратили наступальний потенціал, їх просування зупинене майже на всіх напрямках. Противник продовжує нести втрати, має значні проблеми з комплектуванням підрозділів та частин особовим складом, логістикою.

У Херсоні окупанти розпочали заміну військових підрозділів на підрозділи росгвардії та поліції.

Повідомляється також, що для поповнення втрат особового складу підрозділів російської окупаційної армії військовими комісаріатами Кубані, Приморського краю, Ярославської області та регіонів уральського федерального округу РФ проводяться заходи прихованої мобілізації. Проте там мають місце масові випадки ухилення від служби.

Одночасно російські пропагандисти почали підготовку населення РФ до тривалої війни, йдеться у зведенні.

Генштаб повідомляє також про домовленості РФ із Лівією щодо постачання бойовиків для війни проти України.

“За наявною інформацією, під час візиту керівника лівійської національної армії Халіфа Хафтара до Москви, було досягнуто домовленостей про направлення лівійських “добровольців” до України, з метою участі у бойових діях на боці РФ. Перекидання військових найманців, імовірно, буде здійснюватись за рахунок приватної військової компанії “Ліга” (колишня “Вагнер”), літаками повітряно-космічних сил РФ”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Маріуполі нацгвардійці в ближньому бою знищили танк, БТР і російську піхоту, а під Харковом “азовці” – колону російської військової техніки.

Британський футболіст Девід Бекхем тимчасово передає свої акаунти в соцмережах лікарці-педіатру, очільниці Харківського регіонального перинатального центру Ірині Кондратовій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE