Politerno > Україна і світ > Російські окупанти пропонують захисникам Маріуполя здати місто

Російські окупанти пропонують захисникам Маріуполя здати місто

  • 20 Березня, 2022
  • 1556 Переглядів
  • 0

Російські загарбники звернулися до захисників із пропозицією здати Маріуполь. Місто залишається у блокаді 25-й день, під жорстоким обстрілом ворога.

«Росія запропонувала українським військам залишити Маріуполь. Зробити це потрібно буде без зброї та припасів із 10 до 12 ранку. У цей самий час ЗС РФ відкриють гуманітарні коридори з міста у бік Росії та України», – заявив начальник Національного центру управління обороною РФ Міхаіл Мізінцев.

Про це пище ZN.UA. з посиланням на Meduza.

Маріуполь залишається під постійним жорстким обстрілом від початку повномасштабного російського вторгнення. Окупанти буквально рівняють місто із землею, і з особливою жорстокістю знищують його жителів.

Для агресора дуже важливо встановити контроль над ключовим містом Донеччини та важливим українським портом на Азові, зломити опір його захисників та мешканців.

18 березня радник керівника офісу президента України Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації у Маріуполі немає, але влада шукає інші способи допомогти людям.

Начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням надати захисникам Маріуполя системи ППО.

Блокада Маріуполя за тривалістю ще непорівнянна з Ленінградською, але за інтенсивністю обстрілів та нелюдськістю її перевершує.

Місто із сотнями тисяч мирних жителів, узяте в заручники Путіним, не має стати другим ДАПом чи Іловайськом, пише Інна Ведернікова для ZN.UA.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE