Politerno > Україна і світ > “Про нагальну необхідність модернізації ППО України”: США і ще 12 країн підписали спільну заяву

“Про нагальну необхідність модернізації ППО України”: США і ще 12 країн підписали спільну заяву

  • 21 Березня, 2022
  • 3620 Переглядів
  • 0
ЗРК ППО

Парламентарії низки країн підписали спільну заяву про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Сьогодні наші друзі – парламентарії Чехії, Естонії, Польщі, Франції, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Великої Британії, США підписали спільну заяву “Про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України”, – написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Він додав, що у тексті заяви йдеться, що всі ці країни з Україною та стоятимуть за нас. Представники різних країн світу вимагають рішучих дій щодо встановлення миру в Україні. Зокрема, підтримувати військову та цивільну оборону України – забезпечити захист повітряного простору та припинити пересування ворожої техніки на території України. Це можна зробити за допомогою постачання протитанкової та протиповітряної зброї.

Також парламентарії різних країн просять надати гуманітарну допомогу – забезпечити доставлення продуктів і ліків в українські міста, які обстрілюють і бомбардують, врятувати поранених і біженців.

Крім того, парламентарії закликають захистити українські ядерні об’єкти, які становлять загрозу для всіх сусідніх держав. Стефанчук наголосив, що важливо, щоб росія визнала свою відповідальність за дотримання Женевських конвенцій. 

Нагадаємо, США і НАТО направляють в Україну кілька зенітно-ракетних комплексів для допомоги в обороні проти російського нападу.

21 березня російські окупанти відкрили вогонь по автобусах, які намагалися виїхати евакуаційними коридорами на маріупольському напрямку – чотири дитини було поранено.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE