Politerno > Україна і світ > США і НАТО надають Україні системи ППО – CNN

США і НАТО надають Україні системи ППО – CNN

  • 16 Березня, 2022
  • 1533 Переглядів
  • 0
ЗРК ППО

США і НАТО направляють в Україну кілька зенітно-ракетних комплексів для допомоги в обороні проти російського нападу

Про це президент Джо Байден заявив під час виступу у Білому домі, пише “Європейська правда”.

“На прохання президента Зеленського ми надаємо системи протиповітряної оборони великої дальності і боєприпаси для цих систем”, – сказав Байден.

Він також оголосив про додаткові $800 мільйонів на безпекову допомогу Україні.

“Це збільшує нову безпекову допомогу для України до 1 млрд доларів лише цього тижня. Це будуть прямі поставки обладнання від нашого Міністерства оборони. Цей пакет допомоги включає 800 зенітних систем, щоб українці могли продовжувати зупиняти літаки та гелікоптери, які атакують їх людей, і захистити свій повітряний простір”, – сказав Байден.

Йдеться про радянські комплекси “Оса”, модифікації систем С-300 та переносні зенітно-ракетні комплекси “Стріла-3”.

У середу президент Володимир Зеленський закликав Конгрес США надати системи протиповітряної оборони для боротьби з російськими літаками та ракетами, якщо Захід не хоче запровадити безпольотну зону над Україною.

На двосторонніх переговорах України та росії обговорюється мирна угода з 15 пунктів, яка включає оголошення Києвом відмови від вступу в НАТО в обмін на безпекові гарантії від союзників та виведення російських військ з України, які зайшли на її територію після 24 лютого.

В одному із спальних мікрорайонів Чернігова внаслідок обстрілу окупантів загинули люди, які стояли в черзі за хлібом. Також стало відомо, що російсьські окупаційні війська завдали удару по автоколоні з біженцями, які прямували із Маріуполя. Повідомляють про 5 поранених, серед них дитина у важкому стані. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE