Politerno > Україна і світ > Окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драмтеатр, де ховаються сотні людей

Окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драмтеатр, де ховаються сотні людей

  • 16 Березня, 2022
  • 1164 Переглядів
  • 0

Російські загарбники скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися біженці, які втратили домівку.

“Рашистські війська цілеспрямовано та цинічно знищили Драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів.

Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі”, – повідомила міськрада Маріуполя.

“За інформацією від очевидців стало відомо, що російські окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр.

Драмтеатр, культурний центр міста, було визначено місцем збору біженців, які втратили житло та засоби для існування. Окупанти не могли цього не знати, адже це було офіційно визначене місце.

Як відомо, в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. На теперішній час не відома кількість загиблих та поранених. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми.

Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя”, – пише полк Азов.

“Скільки під завалами загиблих – невідомо. Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів, ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше – не можемо їх з-під завалів дістати. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми! Бомбосховище також засипано, там також люди, дітки!”, – зазначив ексглава Донецької ОДА Сергій Тарута у Facebook.

В одному із спальних мікрорайонів Чернігова внаслідок обстрілу окупантів загинули люди, які стояли в черзі за хлібом. Також стало відомо, що російсьські окупаційні війська завдали удару по автоколоні з біженцями, які прямували із Маріуполя. Повідомляють про 5 поранених, серед них дитина у важкому стані. 

США і НАТО направляють в Україну кілька зенітно-ракетних комплексів для допомоги в обороні проти російського нападу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE