Politerno > Україна і світ > Ворог обстріляв центр Харкова з Чорного моря

Ворог обстріляв центр Харкова з Чорного моря

  • 24 Березня, 2022
  • 641 Переглядів
  • 0

Уночі російські загарбники обстріляли центр Харкова випущеними із кораблів у Чорному морі ракетами типу “Калібр”.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі каналу “Рада”.

“У нас центр Харкова вчора вночі піддавався обстрілам із застосуванням ракет типу “Калібр”, які були випущені із кораблів Чорноморського флоту РФ. Тобто і звідти до нас уже прилітає.

Ситуація по Харкову, можна сказати, стабільна. Однак у нас сьогодні було 44 обстріли з артилерії, танками, мінометами тощо і 140 разів нас обстрілювали з реактивних систем залпового вогню. Тобто, це ми називаємо вже ситуацією стабільною”, – заявив Синєгубов.

За словами голови ОВА, в області критичною точкою залишається місто Ізюм. Також вранці 24 березня окупанти обстріляли місто Золочів, а 23 березня – місто Балаклея.

Синєгубов додав, що влада слідкує за ситуацією в області і намагається довезти гуманітарну допомогу до цих населених пунктів, хоча це складно, бо ворог не дає зелених коридорів для доставки.

Він також зазначив, що поліція у Харкові працює постійно – правоохоронці слідкують за порядком і протидіють мародерству.

Збройні сили, за словами, голови ОВА тримають оборону, і “немає сумніву, що ворог не зможе зайти у Харків”.

Також у місті поступово налагоджують вирішення інших проблем – розбирають завали, вивозять сміття, відновлюють роботу банківської системи, зокрема, видачі готівки.

За словами Синєгубова, росіяни продовжують терор проти представників органів місцевого самоврядування.

Циркунівський сільський голова Микола Сікаленко, якого викрали 2 дні тому, досі перебуває в полоні ворога.  

В захопленому окупантами порту Бердянська знищено великий десантний корабель “Орск” Чорноморського флоту РФ. Пожежа перекинулася на інші кораблі, паливо та боєприпаси.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE