Politerno > Україна і світ > Карфаген нехай стоїть, а ось Москва…

Карфаген нехай стоїть, а ось Москва…

  • 26 Березня, 2022
  • 939 Переглядів
  • 0

Кремль нині демонструє класичний, гідний підручників, приклад тупого саморуйнування.

Агресору, який напоровся на несподівано ефективний опір ЗСУ, катастрофічно не вистачає сил на фронті. Але все ж за планом, найхитрішим з усіх путінських. Відповідно, оголосити мобілізацію Кремль не може, тому що його ж, Кремля, шалена пропаганда переконала росіян у непереможності російської армії. І замість поспішного згортання агресії депутати в Держдумі марять щодо нападу на Польщу, Прибалтику та Казахстан.

Ну так, ну так… Ось зараз ми завоюємо весь світ. Як тільки від Чорнобаївки оговтаємось. До речі, знаєте у чому феномен цього аеродрому під Херсоном? Орки туди заходять, бо це єдиний майданчик для зльоту/посадки гелікоптерів. Орків, зокрема, генералітет, накривають нашим «Градом». Орки ведуть вогонь у відповідь і рапортують по команді, що все: українські вогневі точки придушені, артилерія противника знищена на 120%. А інакше як – вони ж друга армія галактики. Ну, якщо знищено, то на аеродром сміливо заходить нова порція «визволителів». Наші їх знову накривають, благо ціль пристріляна. І чорнобаївський «День бабака» продовжується.

Проте до основної теми. Судомні рухи Кремля очевидні: якщо мобілізація в Росії буде там сприйнята як капітуляція перед Україною, то треба перекинути сили з інших регіонів. Наприклад, із Сирії. Але вербування сирійських найманців послаблює режим Асада, і той вже б’ється в істериці, благає Путіна не вибивати з-під нього табуретку.

Гаразд, тоді направимо в Україну військових із Нагірного Карабаху. Але відразу активізується Азербайджан і починає свій наступ. Тепер істерить Пашинян, обіцяє розслідувати бездіяльність російських миротворців. Так раніше треба було думати, ще коли визнавали людожерську Росію гарантом миру в регіоні.

Ага, якщо з Нагірним Карабахом проблеми, то зараз Кремль тягне в Україну гарматне м’ясо з Абхазії та обох Осетій. І безвільними національними зрадниками будуть керівники Грузії, якщо не скористаються унікальним шансом для відновлення своєї територіальної цілісності.

Кремль намагається зібрати сили звідусіль. Але дутої величі в нього значно більше, ніж реальних ресурсів. Вони навіть свої безпілотники та ракети ліпили з імпортних комплектуючих. Ситуація стискається, як шагренева шкіра. Або тришкін кафтан, так для росіян споконвічніше і дохідливіше.

Коротше, цугцванг настільки очевидний, що перейнялися навіть Шойгу з Герасимовим, які чи то ховаються від панікуючого Путіна по лікарнях, чи то мужньо, за російською офіцерською традицією, присіли на склянку.

А опір України лише посилюватиметься. Зверніть увагу: Польща, довірений партнер США у Східній Європі, виступила з ідеєю миротворців на західній — відносно мирній Україні. І тут же Байден, виступаючи перед американськими десантниками у польському Жешуві, натякнув, що вони на власні очі зможуть побачити, як мужньо українці відбивають агресію.

Якщо поляки за підтримки американців зайдуть для підтримки правопорядку на західну Україну, то частини ЗСУ, які там знаходяться, матимуть можливість наступати, звільняючи окуповані території.
Перша кісточка доміно — провал бліцкригу проти України — уже впала. Інші почнуть сипатися все швидше і швидше. А Карфаген – він ні до чого, навіщо його руйнувати?

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE