Politerno > Україна і світ > Політтехнолога Медведчука обшукали, але не затримували – УП

Політтехнолога Медведчука обшукали, але не затримували – УП

  • 27 Березня, 2022
  • 1247 Переглядів
  • 0

У близького друга Віктора Медведчука політтехнолога Михайла Погребинського провели обшуки. Слідчі аналізують вилучені матеріали та чорнові записи.

“26 березня було проведено обшуки вдома та в офісі у політтехнолога. Затримання згідно зі статтею 208 Кримінального кодексу вчора не здійснювалося”, – зазначають поінформовані співрозмовники видання.

Інформацію підтвердила “Українській правді” генпрокурор Ірина Венедіктова.

“У нього провели слідчі дії. В тому числі, обшуки. Але не затримували”, – зазначила очільниця ОГП.

В мережі, здебільшого з посиланням на радника очільника МВС Антона Геращенка, поширюється інформація, що Служба безпеки України затримала Погребинського за підозрою в держзраді.

УП намагається також отримати коментар СБУ.

Погребинський є засновником та керівником ГО “Київський центр політичних досліджень та конфліктології”. 

Під час обшуку у Погребинського виявили сфальсифіковані результати опитування, де нібито 46% українців підтримуюють президента РФ Володимира Путіна. 

Також українські правоохоронці повідомляють, що ГО Погребинського готувала та передавала до РФ аналітику щодо найбільш вагомих подій в Україні.

А сам Погребинський готував та передавав до РФ поради щодо інформаційних спецоперацій проти України.

Обшуки проводилися у Київській квартирі на Ярославовому валу, якою користується Погребинський. За інформацією українських правоохоронців, політтехнолог знаходиться в Києві. 

Нагадаємо, 26 березня ворожі війська запустили по Україні в одну мить щонайменше 70 ракет, більшу частину з яких збили українські захисники. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE