Politerno > Україна і світ > Єврейська громада заперечує брехню російської пропаганди

Єврейська громада заперечує брехню російської пропаганди

  • 30 Березня, 2022
  • 598 Переглядів
  • 0

Єврейська громада України спростовула слова російських окупантів про те, що нібито в Умані єврейські об’єкти використовуються “українськими націоналістами”.

Про це повідомляється на офіційному каналі Об’єднаної єврейської громади України.

 

“Інформація про використання синагог в Умані військовими не відповідає дійсності.

У середу, 30 березня, офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков на брифінгу заявив, що нібито єврейські об’єкти в Умані використовуються “українськими націоналістами”, – зазначили в об’єднанні.

Об’єднана єврейська громада України заявляє, що всі синагоги та єврейські об’єкти в Україні використовуються виключно за призначенням, для здійснення релігійної діяльності чи допомоги членам єврейських громад та місцевому населенню”.

У громаді зазначають, що навіть виходячи з фото росіян, опублікованого з провокаційних цілей, очевидно, що ворота синагоги зачинені і в ній ніхто не перебуває.

Фонд імені Рабі Нахмана в Умані підтверджує, що вказана у заяві синагога, яка є другою за розміром в Україні, була закрита з Рош-а-Шана (який святкувався у вересні 2021 року) і після того не використовувалася.

Нагадаємо, оперативна інформація станом на 12.00 30 березня щодо російського вторгнення засвідчує, що ворог накопичує війська у районі Чорнобильської АЕС.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE