Politerno > Україна і світ > Влада Маріуполя закликала світ визнати злочини окупантів в місті геноцидом 

Влада Маріуполя закликала світ визнати злочини окупантів в місті геноцидом 

  • 1 Квітня, 2022
  • 876 Переглядів
  • 0

Міська рада Маріуполя на позачерговій сесії в онлайн-форматі засудила воєнні злочини росії проти жителів Маріуполя, відкинувши можливість будь-яких форм співпраці з окупантами та колабораціоністами, та закликала світову спільноту визнати дії російської федерації в Маріуполі – геноцидом українського народу. 

Депутати звернулися до світової спільноти із закликом об’єднати зусилля для розблокування міжнародної гуманітарної допомоги місту та створення організованої повної евакуації жителів. 

 

Головні тези звернення:

– Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії російської федерації в Маріуполі – геноцидом українського народу. 

– Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії армії російської федерації як військові злочини, а президента рф володимира путіна – військовим злочинцем.

– Рішуче засуджуємо масову депортацію жителів Маріуполя в росію при повному блокуванні міжнародної гуманітарної допомоги та зусиль центральної та місцевої влади щодо повної евакуації мирного населення з Маріуполя. 

– Зазначаємо, що єдиною легітимною місцевою владою Маріуполя є обрані маріупольцями під час законних виборів міський голова та депутати міської ради. Також рішуче засуджуємо та відкидаємо будь-які форми співпраці з військами російської федерації або з колаборантами, які зрадили свою державу та свій народ.

– Закликаємо світову спільноту об’єднати зусилля для розблокування міжнародної гуманітарної допомоги Маріуполю та організованої повної евакуації жителів Маріуполя

– Наголошуємо, Маріуполь був, є і залишається українським містом.

Також в міськраді призупинили повноваження депутатів ОП-ЗЖ та «Партії Шарія» та створили спеціальні комісії, які мають почати підрахунок збитків, завданих Маріуполю та збору відомостей про депортованих осіб.

Нагадаємо, станом на 1 квітня Збройні сили України звільнили майже 30 населених пунктів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE