Politerno > Україна і світ > “Азовці” пояснили, чому не будуть відступати з Маріуполя. ВІДЕО

“Азовці” пояснили, чому не будуть відступати з Маріуполя. ВІДЕО

  • 29 Березня, 2022
  • 3178 Переглядів
  • 0

Заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар розповів, чому захисники Маріуполя не залишили місто, коли ситуація там стала занадто складною, попри те, що Володимир Зеленський їм це дозволив.

Про це йдеться у відеозверненні Паламара.

“Нас запитують, чи правда, що нам було запропоновано вийти з міста.

Чи насправді ми відмовилися, бо не захотіли покидати своїх загиблих та поранених. Я відповім так: “А як, на вашу думку, повинні чинити українські військові? 

Наголошую: ми будемо і надалі захищати місто, кожен дім, кожну вулицю. Ми робитимемо все, щоб врятувати наших поранених та поховати наших вбитих воїнів. Ми чуємо про те, що безуспішно боротися з переважаючими силами у співвідношенні 1 до 10, не маючи авіації та іншого… Запитайте в оборонців міста, як вони 33 дні протистоять постійним авіаційним бомбардуванням, десяткам випущених по нас балістичних ракет, обстрілам з кораблів та наземної артилерії, силам, що в десятки разів переважають наші, в повному оточенні.

Нас запитують про можливість деблокади. Згадайте князя Святослава, згадайте подвиг Болбочана та інших: рішучість та професійність командирів – це те, що найбільше цінується під час війни. Ворог показує нам картинки про захоплені квартали в Маріуполі. У той же час наші оборонці продовжують вбивати окупанта та знищувати його техніку. Наголошую: боротьба за місто триває.

Та як завжди звертаю увагу на гуманітарну катастрофу та геноцид проти місцевого населення з боку окупантів. Світе, прокинься нарешті, бо кожен день зволікань – це життя сотень цивільних!”, – заявив Паламар.

Нагадаємо, як повідомив учасник української делегації на переговорах, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк на брифінгу після зустрічі делегацій у Стамбулі 29 березня, долю окупованих територій сходу України мають вирішувати під час прямих переговорів президенти Зеленський та Путін. Україна зможе підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після проведення загальнонаціонального референдуму з цього питання.

Голова української делегації, нардеп Давид Арахамія підсумував, що Україна хоче отримати гарантії безпеки від країн-підписантів, які будуть надійнішими, ніж 5 стаття НАТО. Україна зможе підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після референдуму з цього питання.

Голова російської делегації, помічник президента РФ Володимир Мединський після переговорів заявив, що Росія кардинально скоротить бойові дії на київському та чернігівському напрямках.

Дата наступного раунду переговорів між Росією та Україною буде зрозуміла після доопрацювань в підгрупах і реакції російської сторони на концепт запропонованого Києвом договору безпеки.

Нідерланди висилають 17 російських дипломатів, а Бельгія – 21 за шпигунство, також одного співробітника посольства РФ висилає Чехія.

Голова російської делегації на перемовинах з Україною Володимир Мединський заявив, що до письмових пропозицій Києва в рамках угоди входить формулювання про те, що Москва не буде проти вступу України до ЄС. Також він заявив, що “деескалація” на Київському та Чернігівському напрямах не означає припинення вогню.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE