Politerno > Україна і світ > Подоляк пояснив, від чого залежатиме наступний раунд переговорів із РФ

Подоляк пояснив, від чого залежатиме наступний раунд переговорів із РФ

  • 29 Березня, 2022
  • 1065 Переглядів
  • 0
Подоляк

Дата наступного раунду переговорів між Росією та Україною буде зрозуміла після доопрацювань в підгрупах і реакції російської сторони на концепт запропонованого Києвом договору безпеки.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УП.

 

“Перше. Прямо зараз ідуть очні консультації в підгрупах. у військовій та юридичній. Деталізація важлива.

Друге. Дата наступного раунда буде зрозуміла після доопрацювань в підгрупах і реакції російської сторони на концепт договору. 

Третє. Вже є перша позитивна реакція опонентів – готовність радикально припинити вогонь на чернігівському та київському напрямках. Що дозволить вирішити суттєві гуманітарні проблеми”, – зазначив Подоляк.

В свою чергу російське видання РИА “Новости” з посиланням на своє джерело пише, що очний раунд російсько-українських переговорів у Стамбулі закінчено, далі вони продовжаться у відеоформаті.

Джерело УП повідомляє, що російська делегація вже вилетіла зі Стамбула.

Нагадаємо, як повідомив учасник української делегації на переговорах, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк на брифінгу після зустрічі делегацій у Стамбулі, долю окупованих територій сходу України мають вирішувати під час прямих переговорів президенти Зеленський та Путін. Україна зможе підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після проведення загальнонаціонального референдуму з цього питання.

Голова української делегації, нардеп Давид Арахамія підсумував, що Україна хоче отримати гарантії безпеки від країн-підписантів, які будуть надійнішими, ніж 5 стаття НАТО. Україна зможе підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після референдуму з цього питання.

Голова російської делегації, помічник президента РФ Володимир Мединський після переговорів заявив, що Росія кардинально скоротить бойові дії на київському та чернігівському напрямках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE