Politerno > Україна і світ > Польща підписала із США свій найбільший військовий контракт на 250 танків “Абрамс”

Польща підписала із США свій найбільший військовий контракт на 250 танків “Абрамс”

  • 5 Квітня, 2022
  • 629 Переглядів
  • 0

Міноборони Польщі підписало контракт на закупівлю 250 американських танків “Абрамс” M1A2 обсягом 20 млрд злотих (понад 4 млрд євро), що є найбільшим контрактом на закупівлю озброєння для польської армії.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє RMF24.

 

Ще в липні 2021 року Польща надіслала відповідний запит США. У жовтні міністр оборони Маріуш Блащак повідомив, що танки будуть розміщуватися на сході країни. У лютому продаж танків схвалили у Держдепі і врешті у березні – в Конгресі США.

Міністр оборони Маріуш Блащак повідомив про останню крапку у процедурі – підписання контракту Польщею. 

“Пізніше цього року 28 “Абрамсів” будуть доставлені нашим військовим і зможе початися тренування польських танкістів. Поставка завершиться у 2026 році”, – повідомив він.

Після придбання “Абрамсів”, у Польщі буде на озброєнні три види танків – на додачу до пострадянських Т72 і німецьких “Леопардів”.

Нагадаємо, у березні польський Сейм прийняв закон “Про захист Вітчизни”, який передбачає збільшення витрат на оборону та збільшення чисельності армії майже утричі.

Нагадаємо, окупанти здійснюють перегрупування, а тим часом у росії відбувається прихована мобілізація. У той же час в Україні армія противника продовжує здійснювати воєнні злочини. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE