Politerno > Україна і світ > Ситуація в регіонах: удар по Одещині, вибухи на Херсонщині, обстріли Харківщини й Донбасу

Ситуація в регіонах: удар по Одещині, вибухи на Херсонщині, обстріли Харківщини й Донбасу

  • 8 Квітня, 2022
  • 626 Переглядів
  • 0

З початку доби 8 квітня ворог обстрілював Харківщину, Луганщину, Донеччину, але вдалося розблокувати рух трьох евакуаційних автобусів на Донеччині. Крім того, був ракетний удар по Одещині та вибухи на Херсонщині, остання потерпає без води і ліків.   

Про це свідчать дані голів ОДА (ОВА) станом на 8 ранку п’ятниці.

 

Харків: вночі ворог знову обстріляв з артилерії житлові райони міста: Салтівка, ХТЗ, Олексіївка. 14 постраждалих, 1 жінка загинула. 

По області росіяни завдали удари по Дергачах та Балаклії.

Крім того, окупанти пошкодили залізницю в Барвінковому, постраждалих немає. 

Бої тривають в Ізюмському напрямку.

Луганщина: тривають постійні мінометні обстріли та позиційні бої у Кремінній, Попасній,  Рубіжному. Ввечері ворог зосередився на Лисичанську, де запалали ще два будинки.

На території області сталися 24 пожежі в житловому фонді внаслідок обстрілів. Одна людина загинула.

Донеччина: російські війська загострюють ситуацію, “підтискаючи” в районах Вугледару, Мар’їнки, Авдіївки, Бахмуту, Торецька та Очеретиного.

В четвер були удари з гелікоптера по Вугледару, Слов’янську (ракета ХА55), внаслідок чого було пошкоджено більше 10 будинків. 

Крім того, були заблоковані три евакуаційні потяги. Розблоковано рух лише ближче до півночі. На даний час потяги рухаються за маршрутом до Львова і Хмельницького.

В результаті обстрілів – троє поранених цивільних.

Зранку 8 квітня Авдіївська громада під удар російської армії: одна людина загинула й одна отримала поранення, пошкоджено 5 будинків.

Загалом на Авдіївському напрямку росіяни за добу здійснили кілька спроб атакувати – усі вони були відбиті.

Також ворог безуспішно намагається атакувати на Очеретинському, Мар’їнському, Торецькому та Бахмутському напрямках.

Вночі росіяни здійснили обстріли в Очеретинській та Торецькій громадах.

На Мар’їнському напрямку точаться бої. У Мар’їнській громаді поранено 4 людини, пошкоджено 2 будинки.

Маріуполь – без змін. Блокада, гуманітарна катастрофа, зачистки, вуличні позиційні бої. Захисники міста борються, відтягуючи на себе значні сили противника”, – йдеться у повідомленні.

Одеська область: внаслідок ракетного удару з моря вражено об’єкти інфраструктури на Одещині близько о 22:50. Подробиці уточнюються.

Миколаївська область: на усій території ніч була відносно спокійною, окрім Баштанського району, там були обстріли. Деталі з’ясовуються. 

Херсонщина: вночі в області було чутно вибухи. Інформація щодо наслідків наразі відсутня. 

Загалом ситуація на Херсонщині стає критичнішою: гуманітарна катастрофа в багатьох селах, відсутність води і світла, а головне – ліків, наголошує влада.

Росіяни продовжують мародерити.

Відносно спокійно ніч минула у багатьох регіонах України: на Волині, у Закарпатті, на Дніпропетровщині, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій областях, у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській областях, на Житомирщині, Черкащині, Чернігівщині, та Полтавщині.

Нагадаємо, радник глави Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що про напад Росії на Україну стало відомо на початку грудня 2021 року.

Поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко, а його літак успішно служить на благо України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE