Politerno > Україна і світ > Арестович каже, що влада заздалегідь не оголосила про напад, бо біженці заблокували б рух і довелося б їх давити танками

Арестович каже, що влада заздалегідь не оголосила про напад, бо біженці заблокували б рух і довелося б їх давити танками

  • 7 Квітня, 2022
  • 5052 Переглядів
  • 0
Арестович ОП

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що про напад Росії на Україну стало відомо на початку грудня 2021 року.

Про це він заявив в інтерв’ю ISLND TV.

“В жовтні-листопаді ще було не відомо, чи нападе РФ. Відомо, що нападе було, для мене особисто, зі своїх джерел. Не знаю, чи знала це влада, але якщо я знав, то напевно й вони знали. Було вже на початку грудня зрозуміло, що нападуть точно. Питання – коли нападуть?”, – зазначив він.

Саме тоді Україна почала підготовку до оборони: мобілізувався резерв, проводилися навчання, велася робота з владою на місцях.

За словами радника глави ОП, влада вирішила не говорити українцям, що війна неминуча, тому що почався б масовий вихід біженців і вони б “забили всі дороги”.

“Це було б 8, 10, 12 мільйонів людей. І армія не пройшла б в райони оборони. Це повний параліч доріг. Це дуже бажана ситуація для військового керівництва РФ. У такому випадку ми, напевно, одразу б програли цю війну і лівобережжя все. … Жодним чином ми б не впоралися з цією ситуацією і єдиний вихід – танками давити наших же громадян, розстрілювати, щоб пройти через мости. І тепер питання: яке рішення потрібно було ухвалити? Або замовчати або залишити паралізовану країну і напевно здати лівобережжя”, – пояснив Арестович.

Він зазначив, що за всіма сценаріями Україна не витягнула б війну, якби оголосили про вторгнення раніше.

Нагадаємо, у березні заступник командира полку АЗОВ капітан Святослав Паламар закликав до деблокування Маріуполя, а радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації в Маріуполі немає.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков визнав, що росія має значні втрати у війні з Україною, однак не назвав точної цифри, та запевнив, що немає шансів появи Путіна на міжнародну трибуналі для покарання воєнних злочинців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE