Politerno > Україна і світ > Джонсон представив Зеленському новий пакет військової та фінансової допомоги. ОНОВЛЕНО

Джонсон представив Зеленському новий пакет військової та фінансової допомоги. ОНОВЛЕНО

  • 9 Квітня, 2022
  • 484 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон прибув до Києва з неанонсованим візитом аби представити Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення військової допомоги.

Про це йдеться у заяві речника британського уряду, якого цитує BBC.

Візит мав на меті “продемонструвати солідарність” з українським народом, однак є й більше практичні теми для обговорення.

“Прем’єр-міністр поїхав в Україну, щоби зустрітися з президентом Зеленським особисто та продемонструвати цим солідарність з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги“, – йдеться у заяві.

“Борис Джонсон запропонував Україні військову допомогу у вигляді 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем, щоб підтримати Україну на цьому вирішальному етапі, поки триває незаконний наступ Росії”, – повідомили в уряді Великої Британії.

В уряді підкреслили, що ця допомога є новою, вона виділяється на додаток до оголошеного напередодні траншу військової техніки вартістю 100 мільйонів фунтів стерлінгів, який включає зенітні ракети Starstreak, протитанкову зброю, тощо.

Джонсон також підтвердив економічну підтримку України, гарантувавши виділення ще $500 млн у кредиті Світового банку Україні. Також Британія надала 394 мільйонами фунтів стерлінгів, щоби  забезпечити безперервне функціонування життєво важливих гуманітарних послуг для українців.

Велика Британія також на запит українського уряду лібералізувала тарифи на переважну більшість імпорту з України та надала митні сервітути, як внесок у забезпечення щодо економічної стабільності країни.

“Україна всупереч очікуванням усіх відкинула російські війська від Києва, здійснивши найбільший збройний подвиг 21 століття… Британія непохитно підтримує вас у цій боротьбі, і ми з вами надовго”, – прокоментував Джонсон свій візит.

Напередодні, після російського обстрілу залізничної станції у Краматорську, Британія оголосила, що надасть Україні додатково ПЗРК Starstreak і протитанкову зброю, а також іншу військову техніку на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, за допомогою технології розпізнавання облич та штучного інтелекту впізнано багатьох російських військових, які брали участь у тортурах та вбивствах мирних жителів Бучі та Ірпеня. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE