Politerno > Україна і світ > Ми ідентифікуємо росіян, які убивали людей в Бучі та Ірпені, – Федоров

Ми ідентифікуємо росіян, які убивали людей в Бучі та Ірпені, – Федоров

  • 9 Квітня, 2022
  • 586 Переглядів
  • 0

За допомогою технології розпізнавання облич та штучного інтелекту впізнано багатьох російських військових, які брали участь у тортурах та вбивствах мирних жителів Бучі та Ірпеня. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

“Вже є прізвища, профілі таких людей. Зрозуміло, де вони служать. За короткий час ми встановимо всю інформацію про цих людей: де вони проживають, з ким, і таке інше. На сьогоднішній день технології дозволяють знайти кожного, хто хоча б один раз потрапив до об’єктиву. Усіх буде знайдено, це питання не днів, а годин», – розповів Федоров в інтерв’ю телеканалу «1+1».

За словами міністра, у пізнанні допомогли самі російські солдати – вони фотографувалися в Україні та викладали знімки в інтернет. Також по всій Україні встановлено велику кількість камер відеоспостереження, на які потрапили акти мародерства.

1 квітня міський голова Бучі Київської області Анатолій Федорук заявив, що 31 березня місто було звільнено від російських окупантів.

Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками. На вулицях міста також виявляли тіла оголених жінок.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, військові окупаційних військ РФ навмисно вбивали цивільних людей у Бучі.

Нагадаємо, на Луганщині біля Рубіжного росіяни знову влучили у цистерну з небезпечною для людини азотною кислотою. Також, внаслідок влучення у житловий будинок, поранено чотирьох людей. У Сєвєродонецьку виявлено тіло загиблої жінки, а в Лисичанську палають пожежі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE