Politerno > Україна і світ > На Луганщині загинула людина, 4 поранених, масові пожежі і потрапляння в цистерну з азотною кислотою

На Луганщині загинула людина, 4 поранених, масові пожежі і потрапляння в цистерну з азотною кислотою

  • 9 Квітня, 2022
  • 392 Переглядів
  • 0

На Луганщині біля Рубіжного росіяни знову влучили у цистерну з небезпечною для людини азотною кислотою. Також, внаслідок влучення у житловий будинок, поранено чотирьох людей. У Сєвєродонецьку виявлено тіло загиблої жінки, а в Лисичанську палають пожежі.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

 

“Знову хімічна атака! Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою”.

Гайдай закликав мешканців не виходити з укриттів, а при перебуванні в приміщенні зачинити вікна та двері.

“Дія на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки. Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами”, – зазначив він.

Гайдай закликав підготувати захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору.

При попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

“Зранку орки взялися за свою улюблену справу – розстрілюють житлові квартали мирних міст.

У Рубіжному внаслідок обстрілу житлового будинку поранено чотири людини.

У Лисичанську палає багатоповерхівка, АЗС та підприємство. Гасіння неможливе через обстріли.

У Сєвєродонецьку в старому районі міста виявлено загиблу жінку”, зазначив Гайдай.

5 квітня в Рубіжному росіяни вже влучали у цистерну з азотною кислотою.

Сергій Гайдай прогнозує найближчим часом “величезний бій” за Донбас, який почнеться з масованого артобстрілу з боку РФ і включатиме наступ окупантів із великою кількістю танків і піхоти.

Нагадаємо, на Чернігівщині та Києівщині знаходять тіла розстріляних мирних жителів, піротехніки ДСНС наразі проводять розмінування місцевості.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE