Politerno > Україна і світ > У Київі чоловіки у камуфляжі прийшли в готель Premier Palace і вимагають послення біженців

У Київі чоловіки у камуфляжі прийшли в готель Premier Palace і вимагають послення біженців

  • 13 Квітня, 2022
  • 3065 Переглядів
  • 0

До приміщення 5-зіркового готелю Premier Palace в Києві увірвалися чоловіки у військовому камуфляжі. Вони вимагають, аби готель надав свої номери для проживання вимушеним переселенцям, чиє житло знищили російські окупанти.

Про це повідомляє Суспільне з коментарем юристки готелю Ганни Соловйової та представників людей в камуфляжі.

“Коли вони запитали, яку кількість ми можемо розташувати в готелі, які залишились без домівок. Ми їм надали відповідь, це теж їх не влаштувало. 

Вони не пішли, почали знову ж таки апелювати щодо націоналізації бізнесу. Тому, як я розумію, це провокація, зайти запитати: чи можете ви надати, ви отримали відповідь: так, безкоштовно. І це все одно їх не влаштувало”, зазначила Соловйова.

Речниця Шевченківського районного відділення поліції Києва сказала журналістам, що на місці працює слідчо-оперативна група й опитує всіх причетних.

Чоловіки вимагають від готелю надати свій житловий фонд для тимчасового розміщення мешканців Києва та Київської області, чиє житло було знищене внаслідок обстрілів чи бойових дій російських окупантів.

Чоловіки в камуфляжі у фойє готелю
ФОТО: СУСПІЛЬНЕ

Чоловік, який назвався Василем М’ягким, сказав журналістам, що до готелю прийшли “цивільні”, які хочуть допомогти націоналізувати бізнес, що належить “друзям Путіна”.

“У хлопців, які зібрались є інформація із ЗМІ, про фактичних бенефіціарів цього готельного бізнесу. Це громадяни РФ, близькі до Путіна люди. Путін нагороджує їх медалями, орденами, там є злодії в законі… Президентом підписаний указ про засади примусового вилучення майна, яке належить РФ та її резидентам. Ми хочемо допомогти державі з виявленням такого майна і націоналізацією”, – зазначим М’ягкий.

Він також стверджує, що серед присутніх є представники різних організацій. М’ягкий пояснює, що вони долучилися до територіальної оборони, але поки ще не пройшли всі бюрократичні процеси оформлення.

У деяких з них є зелені пов’язки на руках, які використовують військовослужбовці Збройних сил України. 

Чоловіки в камуфляжі у фойє готелю ФОТО: СУСПІЛЬНЕ

Відповідно до сервісу Опендатабот, який містить реєстраційні дані, власник готелю ТОВ “ПРЕМ’ЄР ІНТЕРНЕШНЛ” має власників-громадян РФ.

Нагадаємо, в офшорній зоні острову Джерсі заморожено понад 7 мільярдів доларів, що належать Роману Абрамовичу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE