Politerno > Україна і світ > Народні депутати визнали дії РФ геноцидом проти українців

Народні депутати визнали дії РФ геноцидом проти українців

  • 14 Квітня, 2022
  • 359 Переглядів
  • 0

Український парламент визнав дії, вчинені Росією під час воєнного вторгнення в Україну, геноцидом українського народу.

Відповідне рішення опубліковане на сайті ВР.

У четвер ВР ухвалила постанову №7276 про заяву Верховної Ради України “Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні”.

“…Верховна Рада України цією заявою:

  • Визнає дії, вчинені Збройними силами Російської Федерації та її політичним і військовим керівництвом під час останньої фази збройної агресії Російської Федерації проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу.

  • Звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення Російською Федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України”.

У обґрунтуванні такого рішення згадуються, зокрема, численні публічні заяви президента РФ Володимира Путіна та інших посадових осіб цієї держави, а також рішення органів влади всіх рівнів на підтримку та виконання цих заяв, які “в сукупності свідчать про існування офіційної політики російської держави щодо невизнання права українського народу на самоідентифікацію, самовизначення і, як наслідок, на існування”.

Також констатується багатовікова політика Росії, спрямована на “деукраїнізацію”, поглинання української нації шляхом перекручування та привласнення її історії, здобутків у сферах науки, культури й мистецтва.

Зазначається, що дії Збройних сил РФ на території України проти цивільного населення здійснюються з наміром знищити, повністю або частково, український народ як окрему національну спільність.

Нагадаємо, українська влада знала про підготовку повномасштабної війни РФ проти України, але очікували на початок вторгнення російських військ 22 лютого, а не 24 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE