Politerno > Україна і світ > Франція виступила за нафтове ембарго проти Росії

Франція виступила за нафтове ембарго проти Росії

  • 19 Квітня, 2022
  • 582 Переглядів
  • 0

Франція підтримає нафтове ембарго ЄС проти Росії та переконуватиме інші країни підтримати цей крок.

Як повідомляє Reuters, про це заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер у телеефірі, пише “Європейська правда”.

Міністр сказав, що такий крок обговорюється серед заходів для нового пакету санкцій, а президент Франції Еммануель Макрон підтримує його.

“Сподіваюся, у наступні тижні ми зможемо переконати наших європейських партнерів припинити імпорт російської нафти”, – сказав Бруно Ле Мер. 

Раніше Макрон заявляв, що підтримує і газове ембарго. Для Франції це менш болючий крок, ніж для багатьох членів ЄС, з огляду на велику частку атомної енергії в її енергетичному секторі. 

Президентка Єврокомісії раніше повідомляла, що шостий пакет санкцій ЄС може включити обмежувальні заходи щодо “Сбербанку” Росії, а також механізм нафтового ембарго проти Москви.

Втім, за її словами, блок не розглядає простої заборони на експорт нафти до європейських держав, тому що це призведе до дефіциту і зростання ринкових цін на нафту та зрештою – до посилення Путіна. Тож для санкцій проти цієї сфери розробляють спеціальні механізми.  

Нагадаємо через тиск Німеччини повне ембарго на російське вугілля буде відтерміновано до середини серпня.

Слідчі продовжують заходи з арешту активів товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE