Politerno > Україна і світ > Яйця “Фаберже”, золоті статуетки, 20 годинників: проведено нові обшуки у Марченко. ВІДЕО

Яйця “Фаберже”, золоті статуетки, 20 годинників: проведено нові обшуки у Марченко. ВІДЕО

  • 19 Квітня, 2022
  • 1692 Переглядів
  • 0

Слідчі продовжують заходи з арешту активів товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Правоохоронці вказують, що триває досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства (за даними УП – ТОВ інвестиційна компанія “Спорт-Тур” -ред.), кінцевим бенефіціаром якого є дружина Медведчука .

18 квітня поліцейські провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області.

Повідомляється, що правоохоронці виявили близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині затриманого народного депутата, а також мисливську гвинтівку, пістолет “BUL”, 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, та яйця “Фаберже”.

Сума виявленого майна встановлюється.

Зазначається, що Офіс генерального прокурора вже готує клопотання про накладання арешту.

Надалі арештовані активи будуть передані в управління до АРМА. Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури.

Раніше в цій справі вже були арештовані три квартири, два майнових комплекси, один будинок, офісне приміщення, коштовні предмети, мистецтва та транспортні засоби.

Нагадаємо, дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко закликала обміняти громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, на її чоловіка.

З травня 2021 року Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні 2021 року додалась ще одна підозра – у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації. За 5 днів до нападу Росії на Україну дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі.

Як повідомив президент Зеленський 12 квітня, нардеп з ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук був затриманий, коли, замаскувавшись під українського військового, намагався втекти за кордон.

Згодом його дружина опублікувала відеозвернення з Москвми до президента Володимира Зеленського з вимогою “негайно звільнити її чоловіка, лідера опозиції”.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, нардепа ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука можна обміняти, але спершу було б добре засудити його або хоча б отримати від нього важливу інформацію.

Журналісти показали будинок, у якому ховався Медведчук, а суд арештував 154 об’єкти майна його сім’ї.

Личаківський районний суд Львова заарештував без права внесення застави нардепа Віктора Медведчука.

Станом на 18 квітня окупанти утримують в “фільтраційних таборах” по лінії Мангу-Нікольске-Ялта не менш 27 тисяч людей.

Медведчук звернувся до президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE