Politerno > Україна і світ > Частина евакуйованих маріупольців їде в бік Запоріжжя – голова ОВА

Частина евакуйованих маріупольців їде в бік Запоріжжя – голова ОВА

  • 20 Квітня, 2022
  • 839 Переглядів
  • 0

Частина із запланованих евакуаційних автобусів із жителями Маріуполя виїхали в бік Запоріжжя за визначеним Росією маршрутом.

Про це повыдомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону.

“Сьогодні було оголошено так званий евакуаційний коридор саме окупантами, російською стороною. В цьому евакуаційному коридорі була заявлена одна кількість автобусів, що є точки завантаження в ці автобуси і далі рух за визначеним маршрутом в бік міста Запоріжжя, і там вони передавали б на територію, яку контролює українська влада.

Із заявленої кількості автобусів їх було набагато менше. В тих точках збору люди, звичайно, зібралися, але мало хто потрапив до вказаних автобусів. Зараз частина з цих автобусів йде по визначеному РФ маршруту руху”, – зазнаячив Кириленко.

Кириленко пообіцяв повідомити, хто з жителів Маріуполя дістався підконтрольної українській владі території, як тільки ці люди будуть на зв’язку.

Також він обіцяє повідомити пізніше, “чи буде можливість по вказаному алгоритму працювати наступні дні”.

Разом з тим, Маріупольська міська рада повідомила, що в Оріхові колона автобусів та машин швидкої допомоги готова для продовження евакуації маріупольців.

“Україна усі свої зобов’язання виконала. Очікуємо виконання своїх зобов’язань з іншого боку”, – йдеться в повідомленні.

Зранку 20 квітня віце-прем’єрка – міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що по обіді має відкритися гуманітарний коридор із Маріуполя через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей.

Нагадаємо, російські окупанти намагаються продовжувати наступ у Донецькій та Луганській областях з метою встановлення повного контролю над регіоном.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE