Politerno > Україна і світ > “Просто покидьки!”: Зеленський прокоментував обстріл Одеси і деблокаду Маріуполя

“Просто покидьки!”: Зеленський прокоментував обстріл Одеси і деблокаду Маріуполя

  • 23 Квітня, 2022
  • 1184 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський виступає за дипломатичний шлях у закінченні війни і вважає, що ЗСУ все ще бракує засобів для деблокування Маріуполя.

Про це Зеленський говорив під час пресконференції світовим та українським ЗМІ у київському метро.

«Я наполягав і наполягаю на зустрічі з лідером РФ…я вважаю, що цю війну може зупинити той, хто її розпочав…Щоб зупинити війну є два шляхи – дипломатичний і військовий. Будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає – це може зупинити тисячі, десятки тисяч – а з такими сусідами – сотні тисяч, може, навіть мільйони жертв. Цього не хочеться. Будь-який лідер немає права суб’єктивно скасовувати дипломатичний шлях», – сказав президент.

Він також наголосив, що дипломатичний шлях є важливим для західних партнерів України.

Також Зеленський повідомив, що внаслідок обстрілу Одеси з боку російських військових загинуло вісім людей.

“Ви ж бачите, що навіть перед Великоднем, це велике свято в Україні, велике сімейне свято, велике людське свято. Сім ракет! Ось такі у нас великодні дні приголомшливі. Сім ракет сьогодні прилетіло до Одеси. Сім! Дві ми збили (…)

Сім ракет, до житлового багатоповерхового будинку потрапила ракета. Вісім людей, за даними на цей момент, померло. 18 чи 20 поранених. Дитині три місяці, померла. Дитину вбили тримісячну. Війна почалася, коли цій дитині місяць був. Ви уявляєте, що це взагалі відбувається? Покидьки смердючі! Як їх ще назвати? Інших немає слів! Просто покидьки!”, – не скривав емоцій Зеленський.

Зеленський твердить, що українським силам поки що бракує засобів для проведення військової операції з деблокування Маріуполя.

“Ми маємо повне моральне право на військове розблокування наших міст.

І маємо велику надію на те, що ми зможемо це зробити.

Чи готові ми зараз? Ні. Нікому не вірте: щодо військового розблокування ми не готові. 

І, до речі, хлопці, які далі контролюють цю частину Маріуполя – “Азовсталь” – які там знаходяться, які заблоковані, саме лідери, саме командири прекрасно це розуміють.

Це реальність”, – зазначив глава держави.

Президент додав, що провів телефонну розмову з військовими полку “Азов”, які боронять Маріуполь, перед початком пресконференції.

Зеленський сказав, що 23 квітня стало одним із найскладніших днів для захисників Маріуполя з початку повномасштабної війни. За його словами, російські окупанти вели вогонь упродовж доби з кораблів у морі, літаків, артилерії й танків.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE