Politerno > Україна і світ > Україна та Польща створюють спільне підприємство для збільшення експорту

Україна та Польща створюють спільне підприємство для збільшення експорту

  • 23 Квітня, 2022
  • 753 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністри України та Польщі підписали меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері, згідно з яким створять спільне логістичне підприємство двох країн.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким.

“Після розв’язання росією повномасштабної війни Польща стала ключовим логістичним центром для допомоги Україні. Особливо тісна співпраця відбувається на рівні залізниць двох країн, і така взаємодія має бути посилена”, – заявив Шмигаль.

Меморандум передбачає створення спільного логістичного підприємства двох країн. Шмигаль зауважує, що це дозволить кардинально збільшити об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Робота над створенням такого спільного підприємства розпочнеться негайно, пишуть в Укрзалізниці. Як зазначив очільник УЗ Олександр Камишін, концепцію спільного підприємства сторони почали готувати вже через тиждень після початку війни.

Також сторони домовилися спільно вирішувати технічні та організаційні проблеми – різні митні правила, використання різних колій, пошук вільного рухомого складу. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE