Politerno > Україна і світ > У Придністров’ї підірвали вежу телетранслятора радіо з РФ – люди масово їдуть на підконтрольну Молдові територію

У Придністров’ї підірвали вежу телетранслятора радіо з РФ – люди масово їдуть на підконтрольну Молдові територію

  • 26 Квітня, 2022
  • 1543 Переглядів
  • 0

У вівторок вранці у Придністров’ї було підірвано радіопередавач на коротких та середніх хвилях, який використовувався для ретрансляції російського радіо.

Цю інформацію, що спершу повідомили місцеві мешканці, згодом підтвердило “МВС” самопроголошеної республіки.

 

Цей стратегічний об’єкт був побудований за часів СРСР та мав на меті здійснювати короткохвильове мовлення на інші континенти. На ньому розташовані передавачі з мегаватною потужністю. Наразі, як стверджують, передавач  використовувався для ретрансляції російського радіо.

За даними “МВС”, пролунало два вибухи, о 6:40 та 7:05 ранку. Як стверджується, зруйновані антени потужністю 1 МВт та 0,5 МВт. В мережі поширюють фото ще однієї антенної споруди, яка візуально пошкоджена, але встояла.

Комплекс розташований у селищі Маяк, яке було побудоване спеціально для обслуговування цього об’єкту, у Григоріопольському районі. Територія цього ретрансляційного центру розташована в безпосередній близькості до українського кордону.

В результаті вибухів ніхто не постраждав.

Після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

На поширюваних у мережі фото видно незвичні затори на виїзді з території невизнаної республіки.

Придністровська пропаганда, втім, причиною назвала повернення людей додому після великодніх свят. Таке пояснення надав підконтрольний де-факто владі так званої “республіки” “Перший придністровський канал”.

Ще одне пояснення де-факто влади – детальніша перевірка автомобілів.

Нагадаємо, у придністровському Тирасполі заявили про вибухи біля будівлі так званого “міністерства держбезпеки” (МДБ).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE