Politerno > Україна і світ > Захисники Маріуполя просять про процедуру, на яку навіть Гітлер колись погодився

Захисники Маріуполя просять про процедуру, на яку навіть Гітлер колись погодився

  • 27 Квітня, 2022
  • 1209 Переглядів
  • 0

Захисники Маріуполя просять застосувати до них процедуру “екстракшн” за прикладом операції в Дюнкерку в 1940-му році. 

Про це повідомив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) на своїй Facebook-сторінці.

“62 дні ведемо бойові дії в повному оточенні, зараз територіально знаходимося на заводі “Азовсталь”, виконуємо завдання разом із підрозділами полку Азов та іншими підрозділами, які опинилися в оточенні…

В нашому угрупованні є понад 600 поранених хлопців різного ступеню тяжкості, їм дуже потрібна медична допомога, тут немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти.

Також є цивільні поранені, яким ми їм надаємо допомогу настільки, наскільки можемо. З нами знаходяться сотні цивільних мешканців, десятки дітей, багато людей з обмеженими можливостями, людей похилого віку. Ситуація важка, є проблеми з водою”, – йдеться у повідомленні командира.

Волинський нагадав, що звертався до світових лідерів та дипломатів, щоб захисників Маріуполя почули та застосували процедуру “екстракшн” за прикладом операції “Динамо” (Дюнкерська операція, Дюнкерська евакуація) часів Другої світової війни.

Так, у 1940 році військові Британії та Франції були оточені німецькими військами і заблокованими в районі міста Дюнкерк.

Військам, що скупчилися на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити наступ і “не наближатися до Дюнкерка ближче ніж на 10 км”.

Вінстон Черчілль у знаменитій промові в 1940 році назвав події в Дюнкерку “дивом”.

В ході рятувальної операції були евакуйовані більше 300 тисяч французьких та британських солдатів.

“Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон “Маріуполь”. Застосуйте до нас процедуру “extraction”. Зараз не 1940 рік, зараз 2022 рік. Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі – загинуть в бою, цивільні гинуть тут разом з нами в бункерах, приватних будинках та багатоповерхівках, де їх просто розстрілюють”, – зазначив Волина.

Він додав, що захисники Маріуполя сподіваються на допомогу.

Нагадаємо, влада Маріуполя отримала інформацію про чергову братську могилу 45 на 25 метрів – росіяни продовжують знищувати мирних українців.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE