Politerno > Україна і світ > Знайдено ще одну братську могилу, це найбільший від часів Голокосту геноцид – мер Маріуполя

Знайдено ще одну братську могилу, це найбільший від часів Голокосту геноцид – мер Маріуполя

  • 23 Квітня, 2022
  • 737 Переглядів
  • 0

Влада Маріуполя отримала інформацію про ще одну братську могилу 45 на 25 метрів – росіяни продовжують знищувати мирних українців.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

У п’ятницю з’явилася інформація про масове поховання на схід від Маріуполя, у селі Виноградне.

Так, на супутникових знімках Planet видно, що розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути поховано щонайменше 1000 вбитих росіянами маріупольців.

За словами радника мера Маріуполя, наявність таких масових поховань підтверджує про те, що окупанти влаштовують збирання/поховання/кремацію загиблих маріупольців в кожному районі міста.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко попередив, що таких братських могил буде ще більше, якщо росіяни продовжать блокувати евакуацію з міста.

“Таких поховань ми будемо бачити все більше. На жаль. Їх територія буде розширюватися.

Тому що рахунок вбитих йде на десятки тисяч. Це найбільший геноцид в Європі від часів Голокосту. Ще не менше 15 тисяч маріупольців похилого віку та з хронічними захворюваннями можуть померти. Адже в заблокованому місті катастрофічна нестача питної води, продовольства та ліків. Окупантам байдуже на маріупольців. Тому ми молимо світ про порятунок наших людей. Місто треба врешті-решт евакуювати. Негайно”, – напсиав Вадим Бойченко у Телеграм.

Нагадаємо, в окупованому російськими військами селищі Мангуш, у 20 кілометрах від Маріуполя, супутник зафіксував братську могилу. У цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE