Politerno > Україна і світ > “Привид Києва” – це уособлений образ льотчиків Васильківської 40-ї бригад, – ЗСУ

“Привид Києва” – це уособлений образ льотчиків Васильківської 40-ї бригад, – ЗСУ

  • 30 Квітня, 2022
  • 1331 Переглядів
  • 0

Степан Тарабалка, фото повітряних сил ЗСУ

Командування Повітряних Сил ЗСУ наголошує, що “Привид Києва” є уособленим образом багатьох українських льотчиків, що захищають небо – йдеться не про одного захисника.

Про це командування повідомило у Facebook.

“13 березня 2022 року майор Степан Тарабалка загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів. Президент України присвоїв льотчику звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно.

Усі, хто знав Степана Тарабалку особисто, розповідають, що він – справжній офіцер та професіонал своєї справи. На таких як він рівняються підлеглі, а старші командири – впевнені, що все в підрозділах буде під контролем”, – йдеться у повідомленні.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголошував раніше, що “Привид Києва” — це уособлений образ льотчиків Васильківської 40-ї бригади тактичної авіації, які охороняють небо столиці й сусідніх областей. По суті, всі вони “Привиди”. І нехай ворог їх боїться, бо вони з’являються там, де на них не чекають”.

“У перші дні війни спостерігалася велика інтенсивність збиття ворожих літаків. Ми не стали спростовувати чи підтверджувати історію про героя-льотчика — “Привида Києва”, якого придумали люди в соцмережах. Навіть трішки підіграли, мовляв: “Подивіться, що витворяє цей хлопець”. Чати гриміли від повідомлень, навіть дівчата із України і з-за кордону просили контакти нашого “Привида”. Він уже став легендою, українським суперменом, месником, котрий нищить русню. Для нас кожен пілот — Герой”, – заявив речник ПС ЗСУ.

Нагадаємо, британське видання The Times повідомило, що льотчик-винищувач, відомий як “Привид Києва”, загинув у повітряному бою минулого місяця. Відомо про понад 40 збитих ним російських літаків. За даними видання, 29-річний майор Степан Тарабалка загинув 13 березня під час бою з «переважаючими» силами противника, коли був збитий його МіГ-29.

Заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар (“Калина”) заявив, що захисники дістали з-під завалів на “Азовсталі” 20 цивільних і передали для евакуації на підконтрольну Україні територію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE