Politerno > Україна і світ > З “Азовсталі” евакуювали 20 цивільних, поранених бійців проігнорували – Азов

З “Азовсталі” евакуювали 20 цивільних, поранених бійців проігнорували – Азов

  • 30 Квітня, 2022
  • 1138 Переглядів
  • 0

Заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар (“Калина”) заявив, що захисники дістали з-під завалів на “Азовсталі” 20 цивільних і передали для евакуації на підконтрольну Україні територію. 

Про це повідомляє полк “Азов” у Telegram.

“Цілу ніч по території заводу працювала ствольна ворожа артилерія, яка спричинила нові завали і руйнування. Режим тиші, який повинен був розпочатися о 06.00, розпочався лише об 11.00, і так, це правда, станом на зараз обидві сторони дотримуються режиму тиші. 

З 06.00 ми чекали на приїзд евакуаційної колони, яка приїхала лише о 18.25. Станом на 19.40 ми передали в домовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів. Це жінки та діти, ми сподіваємося, що ті люди поїдуть у домовленому напрямку, а саме Запоріжжя.

Станом на зараз проводиться спеціальна рятувальна операція силами полку “Азов”, де ми з-під завалів тросами дістаємо цивільних людей. Ми сподіваємося, що процес буде далі продовжено. Та нам вдасться евакуювати всіх цивільних.

Щодо поранених. Це люди, які потребують необхідної медичної допомоги, але нам не відомо, чому саме їх не забирають та про них зовсім не йде мова щодо їхньої евакуації на підконтрольну Україні територію.

Наголошую, що ми просимо прогарантувати виїзд не тільки цивільних, а також поранених наших військовослужбовців, яким необхідна медична допомога”, – йдеться у повідомленні.

В ефірі одного із телеканалів український військовий розповів, що найімовірніше, 30 квітня можуть померти кілька поранених військових, адже у медиків немає ані операційної, ані обладнання, ані необхідних медикаментів. 

Нагадаємо, у Донецькій області за добу окупанти вбили чотирьох мирних жителів, серед них – дитина.

Російські спецслужби через свої зв’язки в кримінальних колах Одеси готували провокації та заколоти у місті, насамперед до річниці трагічних подій 2 травня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE